De stichting Kadowinja is een stichting die zich bezighoudt met het wereldwijde voedselprobleem. De doelstelling is onder andere om lokale producten in te kopen en het voorkomen van voedselverspilling. Zij steunen hiermee de kinderen met schoolgeld uit onder andere Kenia en werken samen met de Oyiengo Primary School en Kogada Village Academy. Zij vragen om aandacht op scholen, hotels, bedrijven en verzorgings- en verpleeghuizen.

Het wereldwijde voedselprobleem betreft in de wereld ruim 66 miljoen kinderen en in Nederland zijn er ruim vierhonderdduizend(!!!)mensen die honger lijden. Daarom hield de stichting Kadowinja een manifestatie met de naam 2 Zero Hungry in de Markthal in Brandevoort. Er waren  diverse activiteiten zoals Afrikaanse muziek en dans en info stands met biologische producten.

In de Markthal stonden enkele rijen waar men voorwerpen kon bewonderen en eventueel kopen waarvan de opbrengst bestemd is voor Kadowinja. Zij besteden het geld weer aan het oplossen van de problemen in andere landen. Van armbanden, kettingen en oorbellen tot beelden, schilderijen en maskers, er was van alles te koop. Er waren ook lekkere gerechten te eten. Enkele tafels waren neergezet waar men lekker aan kon zitten eten. De geuren die men kon ruiken in de hal deed men watertanden.

In een hoek zat een prachtig uitgedost figuur op een djembé te slaan. Iedereen die het leuk vond om eens op een djembé te spelen kon mee doen. Maar vooral de kinderen vonden het prachtig. Vooral omdat de djembé speler zo enthousiast was in het voordoen en aanleren met het slaan. soms met de vingers op de rand en soms met de volle hand in het midden van het muziekinstrument. Onnodig om te zeggen dat het wel goed hoorbaar was vooral in de Markthal. Bij het zien van deze folklore en de kunstvoorwerpen waande je jezelf even in een andere tijd. En het was  gezellig…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.