De stichting Pelita bestaat al 75 jaar en is en blijft gezellig. De doelstelling is om gemeenschappelijke ervaringen uit te delen zoals cultuur, muziek, dans en lekker Indisch eten. Zij organiseren regelmatig gezellige middagen en avonden en vrijdagmiddag, de 29e juli, werd er één in de Boerderij in Helmond-Noord gehouden.

Bij binnenkomst viel al direct de gezelligheid op, mensen zaten genietend te keuvelen aan de tafels en het rook er heerlijk naar Indische gerechten. De muziek werd verzorgd door N-Twice, een duo dat bijna alle genres muziek ten gehore bracht. Van Soul tot Salsa en van Reggae, Country en Rock ‘N Roll. Dat het gezellige muziek was, bleek uit het feit dat de dansvloer regelmatig bezet was met enthousiaste dansende mensen. Toen volgde er eerst even een kort welkomstwoord van Kees Schepel, regio coördinator van Pelita, die de mensen tussen het dansen door uitnodigde om ook een lekker hapje te eten van lekkere gerechten. Tevens werd er ook een loterij gehouden met mooie prijzen, dus het was een druk programma deze middag. Er waren ongeveer ruim veertig bezoekers en wie er niet op de dansvloer stond, zat gezellig aan de tafels te kletsen. Volgens de informatie die ik kreeg is er in september weer een middag, maar dan waarschijnlijk in de Veka in Brouwhuis….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.