Het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi werd weer, na een paar jaar gestopt te zijn,  gehouden op zondag 17 juli. Mede dankzij het mooie weer was het  erg druk op de Markt in het centrum.

Er deden ongeveer veertig teams mee aan het straatvoetbaltoernooi. Van jeugd van 6 tot 16 jaar waaronder ook enkele meidenteams. Teams uit Eindhoven, Mierlo, Gemert en uit Roermond en Rotterdam. Het werd een sportieve dag en er werd flink gevochten om de bal. Ook de dames wisten wat voetballen was want er werd af en toe tegen de bal geschopt dat het knalde en vooral als die tegen het achter scherm van de goals aan kwam. Voor de teams die even pauze hadden was er een lekker koel terras aan het begin van de Markt waar de gezonde groene wagen aanwezig was en de deelnemers water of fruit konden krijgen. Als decoratie waren er twee dieren gevormd van meloen die bezaaid waren met lekkere sappige druiven.

Voor de hele fanatiekelingen waren er ook wat steps en skateborden klaargelegd om hun energie op peil te houden. De jury bemand door JIBB+ in de tent had het erg druk want tijdens de wedstrijden werd er flink gescoord. De hele dag was het een drukke bedoening en het werd  een geslaagd en sportief evenement.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.