Studenten onderzoeken ondermijning in Helmond-Noord

Studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch doen onderzoek naar ondermijning in Helmond-Noord. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Helmond. Ondermijning is vermenging van de onderwereld (illegale praktijken/criminaliteit) met de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij). Hierbij wordt het gezag van de overheid ‘ondermijnd’, zoals bijvoorbeeld met een hennepkwekerij of drugshandel.

De studenten onderzoeken de situatie in Helmond-Noord. Van daaruit adviseren ze de gemeente over hoe de wijk veiliger en weerbaarder kan worden gemaakt. Daarbij wordt de hulp van bewoners gevraagd.

“Als wijkbewoners staat u middenin de wijk en weet u vaak het beste wat er speelt en wat er verbeterd moet worden. Zou u als wijkbewoner mee willen werken, om zo uw wijk nog veiliger te maken? Dat kan door een korte vragenlijst in te vullen over de wijk via onderstaande link. In deze vragenlijst wordt ‘ondermijning’ nog eens duidelijk uitgelegd. Het onderzoek is anoniem, en er zal vertrouwelijk met uw informatie worden omgegaan”, schrijven de studenten Sierra Jansen, Sanne Hendrix, Elise de Joode, Jelte Renema en Peter de Jong die het onderzoek uitvoeren.

https://forms.gle/3pMbS4u7nL3Ki3Yr8

Als u op bovenstaande link klikt wordt de vragenlijst automatisch geopend.

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mees Kierpensteijn - Stagiaire

Redactie Stagiaire bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *