Succesvolle crowdfundingcampagne voor elektrische Blikkie 2.0

De crowdfundingcampagne voor Blikkie 2.0 is een groot succes geworden, zo laat de bibliotheek Helmond-Peel weten. “Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs hebben we ons doel bereikt. En kunnen we doorgaan met ons belangrijke werk om het leesplezier van kinderen in Helmond, Asten, Someren en Deurne te bevorderen”, aldus een woordvoerder.

“Het succes van onze crowdfundingcampagne overstijgt zelfs onze verwachtingen”, zegt de woordvoerder. “Dankzij de overweldigende steun kunnen we niet alleen doorgaan met ons werk, maar kunnen we ook investeren in een duurzamere toekomst.” Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder van de bibliotheek: “We zijn ontzettend dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van zoveel gulle gevers. Alle bijdragen maken het mogelijk voor Blikkie om kinderen blijvend te inspireren. En te betoveren met de kracht van verhalen. Samen maken we een verschil in de levens van deze kinderen. En daar zijn we enorm trots op.”

Elektrisch
Bijkomend nieuws is dat Blikkie 2.0 volledig elektrisch wordt. Een nieuwe, elektrische voorleesbus is inmiddels aangeschaft. En binnenkort wordt deze omgebouwd en voorzien van het vertrouwde ‘oude’ Blikkie-jasje. Als alles goed gaat, fleurt Blikkie 2.0 dit jaar al de Helmondse straten op. En kunnen kinderen opnieuw genieten van hun favoriete verhalen.

Blikkie
Blikkie is niet zomaar een voorleesbus, zegt een woordvoerder van de bibliotheek. “Het is een baken van leesplezier en educatie voor kinderen in onze regio. Met zijn kleurrijke verschijning en boeiende verhalen draagt Blikkie bij aan de taalontwikkeling van kinderen, helpt hen nieuwe woorden te leren en stimuleert hun fantasie. Het is een vertrouwd begrip geworden in onze gemeenschap. Een plek waar kinderen samenkomen en zich laten betoveren door de magie van verhalen.”

Lees ook: ‘Crowdfunding voor Blikkie 2.0

[Foto: Bibliotheek Helmond-Peel]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *