Suikerhuis pakt suikerziekte in wijken aan

In Helmond werkt men in het kader van GezondHelmond hard aan de aanpak van suikerziekte in de wijken. Met de komst van een tweede Suikerhuis krijgt het initiatief steeds meer lading.

Diabetes type 2, bekender onder de naam Suikerziekte, komt vaker voor bij mensen met een lager inkomen. Ook onder mensen van Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse en Surinaamse afkomst komt de ziekte vaker voor. Deze groepen zijn door de bestaande leefstijlprogramma’s vaak minder goed bereikbaar. Met de opening van een Suikerhuis in Moskee AlFadjr aan de Zuid Koninginnewal hoopt men suikerziekte in buurten en wijken goed aan te kunnen pakken.

Wekelijkse bijeenkomsten

De Moskee stelt een ruimte ter beschikking, waar wekelijks bijeenkomsten plaats gaan vinden om voorlichting te geven. Maar ook organiseren de initiatiefnemers kookworkshops in samenwerking met Yuverta mbo Helmond en wandelingen met de Bas van de Goor Foundation en Fitcoin® | Its My Life. Het Suikerhuis in Moskee AlFadjr is nu het tweede Suikerhuis in Helmond. Eerder al maakte het eerste Suikerhuis in buurthuis ‘t Huukske een succesvolle start. Daar werkt men samen met Woningbouwvereniging Volksbelang.

In Moskee AlFadjr is inmiddels de eerste bijeenkomst geweest. In samenwerking met de Helmondse Healthy Sisters gaven de LEVgroep en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn daar uitleg aan een groep Marokkaanse dames.

Meer informatie over het Suikerhuis vind je op www.gezondhelmond.nl/het-suikerhuis-in-helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *