Volgende week wordt tijdens de open dag de nieuwe werkplaats Summa Truck 2.0 officieel geopend op de Automotive Campus. Belangstellenden kunnen op 6 november tijdens de open dag van 10.00-15.00 uur een bezoek brengen aan de nieuwe Truck Academy van Summa College Helmond.

De nieuwe Truck Academy van het Summa College, Summa Truck 2.0, biedt de studenten lessen in een cleanroom. Smeerputten bestaan niet meer, technici hebben in plaats van een steeksleutel een iPad in de hand. Rick van der Velden is teamleider en vertelt over de nieuwe vorm van lesgeven. Studenten moeten op de toekomst worden voorbereid. In samenwerking met het bedrijfsleven en het Summa College zijn de lesprogramma’s samengesteld. Op dit moment krijgen de toekomstige monteurs nog les in verbrandingsmotoren, maar de nadruk komt te liggen op de toekomst: elektrische motoren en waterstofmotoren. De studenten leren analytisch te denken om zo de problemen te kunnen oplossen. Ze krijgen dus les in een stukje onderhoud, reparatie en diagnose stellen.

Open dag Summa Truck 2.0

Om toekomstige studenten te enthousiasmeren voor deze opleiding houdt het Summa college twee open dagen.  De eerste is op 6 november van 10.00-15.00 uur. Is je belangstelling gewekt, kijk dan eens op de site www.summacollege.nl of op www.truckacademy.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.