Super Sociaal: gezonde leefstijl met Fitcoins voor groenten en fruit

Super Sociaal begint 17 november met een speciale actie. Klanten van Super Sociaal (supermarkt voor minima) kunnen digitale munten, zogfenaamde Fitcoins, sparen. Ze krijgen de munten door te wandelen en te fietsen. De Fitcoins kunnen ze inleveren voor gratis gezonde producten bij de supermarkt. Het project is een samenwerking tussen Super Sociaal, ItsmyLife en Jibb+. Het doel is om mensen met een lager besteedbaar inkomen aan te moedigen om meer te bewegen en gezonder te eten.

De drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om bewegen en gezond eten ook toegankelijk te maken voor mensen die minder te besteden hebben. Berbel van Bree, manager Jibb+: “Vaak hebben deze mensen te weinig budget om lid te worden van een sportclub of om gezonde keuzes in de supermarkt te maken. Door simpelweg te wandelen en te fietsen verdienen zij Fitcoins. Die kunnen ze inwisselen voor gratis gezonde producten. Zo maken we een gezonde leefstijl ook toegankelijk voor minima.”

Bijdrage bedrijfsleven

De gratis app wordt mogelijk gemaakt omdat de Helmondse bedrijven Driessen Groep en Arte Groep, ook gebruik maken van de app. Daarmee stimuleren ze een gezonde leefstijl bij hun medewerkers. Itsmylife zorgt ervoor dat voor iedere twee betaalde abonnementen, lokaal één gratis maatschappelijk abonnement ter beschikking wordt gesteld.

Start project

Tijdens de feestelijke aftrap kunnen klanten van Super Sociaal zich gratis aanmelden op de app van ItsmyLife en kan het bewegen voor Fitcoins beginnen. Van Bree: “De Fitcoins kunnen ze uitgeven bij Super Sociaal aan gezonde artikelen, zoals groente en fruit.” Op de website van Super Sociaal wordt uitgelegd hoe het systeem precies werkt (www.supersociaal.nl/fitcoin).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.