• sv De Braak

Vandaag was het enorm druk op de terreinen van sv De Braak. Er konden op zaterdag 14 mei drie elftallen kampioen worden. Het meisjeselftal 11-1 kon voor het eerst kampioen worden. ‘s Middags kon er een heren seniorenelftal kampioen worden en tot slot een jongenselftal. (Sorry, ik ben vergeten te vragen welk elftal). Het lijkt er wel op dat sv De Braak een kweekvijver van kampioenselftallen is.

Bij de meisjes ging het er stevig aan toe. Er zou vier keer een kwartier gespeeld worden. Zij kwamen na een tijd voor te staan met 3-0. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar in een hele korte tijd werd er door het elftal van Veldhoven gescoord. En tot overmaat van ramp direct erna nog een keer. De stand was 3-2. De meisjes van sv de Braak vochten als leeuwen. En na een korte periode die wel uren leek te duren kwam het verlossende eindsignaal. De meisjes hadden goed gespeeld en nu kwam de beloning. Het kampioenschap. Zoals het bij een belangrijke wedstrijd betaamt kwamen de flessen bubbels tevoorschijn en was het feest. Even vlug nog een kampioensfoto en dan vlug naar de kantine van sv De Braak. Want daar stond nog wat te drinken klaar en de dames hadden ook reuzehonger. Tja, van hard werken krijg je ook honger…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.