Tachtig kilo wortelstamp en een fiets voor Kansrijk

Tachtig kilo wortelstamp, 25 kilo hachee en vele uren werk in de keuken. Dat had chef-kok Alex van Kansrijk Mierlo-Hout er voor over om zoveel mogelijk inkomsten te genereren voor Kansrijk Mierlo-Hout. Samen met het ‘Kansrijk winkelteam’ zette hij zich in voor de speciale campagne van het Jan Linders Fonds van de gelijknamige supermarktketen. Als je via hun winkel met acties geld weet te verdienen, verdubbelt het fonds dit bedrag tot een maximum van 500 euro.

Glunderend vertellen de teamleden van Kansrijk Mierlo-Hout, Ciska, Ellis, Henny, Reggie, Anton, Monique en Alex hoe ze het bedrag ook dit keer weer bij elkaar hebben gehaald. Via een sponsor, fietsenwinkel Mari van Boven, werd een kinderfiets verloot. Een ook Henny van Kempen stelde een fiets ter beschikking voor de loterij.

Op enkele dagen werden enveloppen getrokken, waarmee ook andere gesponsorde prijzen konden worden gewonnen. En dan de wortelstamp met hachee. Alex vertelde dat er zo’n 40 kg wortelen, 30 kg aardappelen en 10 kg uien zijn verwerkt in de wortelstamp. En alle porties werden verkocht. Ciska had kerstversieringen gemaakt en ook deze vonden gretig aftrek.

Na afloop van de actie werd door supermarktmanager Pieter van den Oetelaar de winnende lotjes getrokken. De winnaars werden opgebeld en kwamen hun prijs direct halen. De familie Van de Voort nam het kinderfietsje in ontvangst. Jeanne van Rest mocht de andere fiets mee naar huis nemen. Nadat de opbrengst van de actie was geteld bleek dat ook deze keer het maximale bedrag was behaald en dat, mede dankzij de tachtig kilo wortelstamp, Kansrijk Mierlo-Hout weer mag rekenen op 500 euro bijdrage van de supermarktketen.

Ciska kreeg voor al haar regelwerk van haar collega’s een mooie bos bloemen.

Kansrijk Mierlo-Hout organiseert diverse activiteiten voor iedereen in Mierlo-Hout. Zo is er een wekelijkse ontbijtochtend, koffieochtend, er zijn maaltijden en high tea, hulp bij klusjes en tuinonderhoud en opvang van mensen met een lichte vorm van dementie, zodat de mantelzorgers kunnen worden ontlast. Ook zijn er activiteiten om de gezondheid te bevorderen. Alle activiteiten worden door vrijwilligers georganiseerd en begeleid. Kijk voor informatie op www.kansrijkmierlohout.nl

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *