Haar naam is Tamar Valkenier, komt uit Haarlem. Tamar is bezig met een wandeling door Nederland om haar boek Fulltime Avonturier te promoten. In dit boek beschrijft ze haar reis door Mongolië. Zij vertrok vanuit Haarlem met een kameel en sliep overal. Vandaag, de 29e april belandde zij in Helmond. Morgen wandelt ze weer naar Son en Breugel en daarna ziet ze wel verder. Haar 1-jarige kameel Einstein wandelt vrolijk mee.

Voordat ze aan haar wandelavontuur door Nederland begon werkte zij eerst als kok in een sterrenrestaurant maar daar stopte ze mee omdat ze wilde studeren. Haar studie rondde zij cum laude af en kreeg een topbaan als recherchepsycholoog. Zij werkte bij de FBI en hielp ingewikkelde moord- en zedenzaken op te lossen en hielp bij terrorismebestrijding. Toch nam zij ontslag, verliet het huis en begon een fietstocht door Europa en naar de Balkan. Ze leefde van fruit, noten en vissen. Ze vertrok op avontuur naar Australië en Indonesië en eindigde in Mongolië.

Ze kreeg ook bezoek van Floortje Dessing met haar reisprogramma. Tamar wilde als nomade leven en ging verder te paard. Maar omdat zij al haar bezittingen moest mee slepen kocht zij een kameel voor de bagage en een hond voor haar veiligheid. Na lange tijd ging ze weer naar huis terug maar daar werd ze opnieuw rusteloos en vertrok weer naar Canada waar zij werkte als survivalinstructrice en wildernisgids.

Maar op dit moment trekt ze dus door Nederland en verblijft ze vandaag in Helmond.

Wat de verdere toekomst betreft vertelt Tamar Valkenier mij dat ze eigenlijk naar Rusland wil om het Baikalmeer over te steken. Dat is een tocht van bijna 700 kilometer. Dat vindt ze wel een uitdaging maar ze wil er graag aan beginnen.  Tamar zoek de avonturen op! Volgens haar verhaal op de website is ze verslaafd aan het avontuur. Ik wens haar veel succes. Wie iets meer wil weten over haar reizen en leven kan het opzoeken op haar website: www.tamarvalkenier.com.  Uit haar verhalen blijkt wel: Tamar Valkenier is een fulltime avonturier met een schat aan levenservaring.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Willy van Stiphout Reply

    het is Floortje Dessing en niet Dressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *