Was er echt een ufo te zien in Helmond?

Op of rond woensdag 10 januari 2007 zou er in de (ruime) omgeving van Helmond door verschillende mensen een ufo (Unidentified flying object)  zijn gezien. Het object werd ‘achtervolgd’ door straaljagers. Tanya Wijngaarde deed in Suriname onderzoek naar ufomeldingen. Nu oriënteert zij zich op ufomeldingen in Nederland. Wat heeft zij te vertellen over het Helmondse ‘ufo verschijnsel’ van januari 2007?

Enkele weken geleden deed Wijngaarde een oproep op Omroep Helmond radio. Ze vroeg of mensen die de ufo in Helmond in 2007 hebben gezien, er wat over kunnen vertellen. Toevallig leek iemand die toen bij de radio werkte, de ufo gezien te hebben, maar die persoon heeft echter nog geen contact met Wijngaarde opgenomen.

“Ik wil heel graag in contact komen met mensen die dit hebben gezien, om te onderzoeken wat er gebeurd kan zijn. De privacy van die mensen is gewaarborgd en ik zal nooit hun namen gebruiken of publiceren zonder hun toestemming. Het gaat me vooral om wát er gezien is,” zegt Wijngaarde.

Mysterieus

Als kind was ze al gefascineerd door alles wat in de lucht vloog. Ze groeide namelijk in de buurt van Schiphol op, waardoor ze elke dag meerdere vliegtuigen zag. Toen ze twaalf was, kwam er een documentaire op TV over ufo’s, aliens en iemand die beweerde contact met aliens te hebben gehad. Het mysterieuze van aliens en ufo’s sprak haar direct aan en ze ging zich er uiteindelijk verder in verdiepen.

Wijngaarde woont tegenwoordig in Deventer, maar heeft 15 jaar in Suriname gewoond om te werken en dichter bij familie te zijn. Daar richtte ze een ufo-meldpunt op en deed onderzoek naar de meldingen en de verhalen van mensen die vertelden een ufo te hebben gezien. In Suriname was het veel makkelijker om aan betrouwbare informatie te komen. Waarom? “Suriname is een land met een relatief kleine gemeenschap. Daardoor ken je vaak mensen via via en zijn de lijnen korter. Je weet zo sneller of iemand te vertrouwen is of alleen maar bazelt. En je kunt makkelijker contact maken met de luchtvaartdienst of de meteorologische dienst om te checken of er bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip een weerballon werd opgelaten of een vliegtuig landde. Want vaak zijn ufo’s toch wel te verklaren.”

Maar ze vond lang niet altijd een verklaring. Een kennis en ex-collega van Wijngaarde zag bijvoorbeeld een keer driehoekige objecten vliegen en daarna een enorm licht in het moeras achter zijn huis. Omdat hij cameraman was, pakte hij meteen zijn camera om het te gaan filmen. Hij melde het ook meteen bij het Ufomeldpunt. Wijngaarde kende de man goed en ging ervan uit dat wat hij haar vertelde over het driehoekig licht geen broodje-aap verhaal was. “Bovendien stond bijna alles op film, ik heb de originele band nog steeds. Ik heb dat nooit kunnen verklaren.”

Straaljagers

Wijngaarde richt haar aandacht nu op de Helmondse ufo uit 2007. “Wat me fascineert is dat verschillende mensen die ufo met de straaljagers gezien hebben, en dit ook bij de politie hebben gemeld. Dat maakt me nieuwsgierig, want mensen bellen niet zomaar de politie denk ik. Als ik meer aanknopingspunten heb, kan ik er verder in duiken.”

Wijngaarde doet dit werk vooral als hobby en zal ermee blijven doorgaan ‘tot ze er letterlijk bij neervalt of wanneer het haar zal gaan vervelen’. Maar volgens haar zal dat hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren. “Zolang het onderwerp nog mysterieus blijft, zal het mijn aandacht krijgen.”

Wijngaarde wil graag in contact komen met mensen die op 10 januari 2007 de ufo hebben gezien die werd achtervolgd door straaljagers. Zij kunnen mailen naar: ufomelding@gmail.com

Foto: Tanya Wijngaarde

Bron: Privébezit Tanya Wijngaarde

Licht dat gezien werd door ex-collega/kennis van Wijngaarde in Suriname

Bron: Surinaams Ufomeldpunt

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Audrey Verhagen Reply

    Interessant artikel. Hopelijk hebben de mensen die de ufo gezien hebben een goed geheugen, het is toch 13 jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *