Terugblik op turnseizoen 2019-2020 HT’35

Op nieuwjaarsdag wensten we iedereen een gelukkig, mooi en sportief nieuwjaar. Niet wetende dat we nu ruim een half jaar later een ontzettend vreemd voorjaar en turnseizoen achter de rug hebben.

Vanaf december, januari werden door de hogere divisies de eerste plaatsings- en voorwedstrijden geturnd voor de later geplande regiokampioenschappen, toestelfinales en landelijke wedstrijden.
Vonden wedstrijden begin maart eerst nog doorgang waarbij turnsters uit Brabant enkel mee mochten doen indien geen klachten, werd half maart het turnseizoen plotsklaps volledig gestaakt. Onze 5e divisie en D2 turnsters hebben hierdoor geen enkele wedstrijd kunnen turnen.
In de hoop dat het maar tijdelijk zou zijn en er mogelijk nog een vervolg zou komen, werd toch al snel duidelijk dat de pandemie geheel Nederland zou treffen. Het persbericht op 20 maart was duidelijk: het coronavirus zorgt voor een abrupt einde van het wedstrijdseizoen.

Trainingen kwamen te vervallen in afwachting op betere tijden. Begin mei kwam de mogelijkheid tot buiten sporten. Na de toestemming/vergunning van de gemeente om met onze vereniging buiten te gaan sporten op de buitenterreinen van het Turncentrum en op het schoolplein van Odulfus, is direct gestart door de fitnessgroepen. Vervolgens startten ook de plus- en wedstrijdwedstrijdgroepen volgens een aangepast lesrooster; wie had dat gedacht dat we onze buitenruimten naast het turncentrum ooit zouden gebruiken om (aangepast) te trainen.

Tenslotte kon ook een start gemaakt worden met de trainingen voor onze recreatiegroepen. Gelukkig was het weer alle groepen grotendeels goed gezind en zijn er maar weinig trainingen geannuleerd.
Alle lof voor onze train(st)ers die tijd en energie gestoken hebben in het voorbereiden van de aangepaste trainingen die zij verzorgd hebben!
Inmiddels kunnen de trainingen weer binnen plaatsvinden, gewoon weer aan de brug, over de balk en in de blokkenbak! Want de eigenlijke turntoestellen zijn voor turn(st)ers natuurlijk het meest geliefd.

Op dit moment is de zomervakantie begonnen.

Terugkijkend op een turbulente periode waarbij niemand weet hoe de komende tijd eruit gaat zien, moeten we nu weer vooruit gaan kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor komend turnseizoen? Kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden binnen de RIVM-regels?

Ondanks die onzekerheid maakt HT’35 gebruik van de mogelijkheid om in de zomervakantie de turntrainingen voort te zetten (bij voldoende aanwezigheid). Al dan niet op een andere locatie/tijd als normaal, maar in ieder geval weer binnen in een gymzaal maar met turntoestellen!

Op naar een mooie zomer, allen fijne vakantie & stay safe!
Vanaf maandag 23 augustus starten alle lessen weer volgens het ‘normale’ rooster.
De laatste nieuwsberichten zijn te vinden op onze website www.ht35.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Turnvereniging HT'35

De van oorsprong Houtse Turnvereniging werd in 1935 opgericht voor jongens en heren. Vanaf 1946 werd hieraan een damesafdeling toegevoegd. Tot de jaren '60 werden er op turngebied vele goede resultaten behaald bij zowel de dames als de heren.Tegenwoordig geven de vele trainers en trainsters les in verschillende gymzalen in Helmond: in de wijken Mierlo-Hout, (2 plaatsen) Stiphout, Brandevoort en Rijpelberg en draait HT'35 mee aan de wedstrijd top van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *