• The Big Bingo Revue

Op zondag 16 oktober schudde het wijkhuis de Brem weer op haar grondvesten. Daar vond de Big Bingo Revue plaats voor 55+ ouderen.

De Helmondse formatie bestaande uit Erica en Irma Martens (beter bekend als Dubbel Trubbel), Birgit van Ekert (bekend van Petazzie mi scruwsaws). Dj Henkes en Rob Bouwman (laatstgenoemde is tonprater en winnaar van de Narrenkap). Presenteerden weer een doldwaze middag die bol stond van muziek en humoristisch kienen en quizzen.

De organisatie lag in handen van wijkhuis De Brem, de Lev groep, belangengroep Rijpelberg en stichting Aandacht voor ouderen. Als vanzelfsprekend was de zaal weer afgeladen vol. Zoals we het kennen van de gezusters Martens liepen ze uitgedost in opvallende kleding de kaarten uit te delen. Terwijl Rob Bouwman zijn best deed om de vele koeken uit te delen die hij maar niet kwijt raakte.

Toen uiteindelijk iedereen voorzien was van bingokaarten (die gratis werden uitgedeeld) probeerde dj Henkes zijn collega’s wijs te maken dat het tijd was om te beginnen. Maar de andere doldwaze collega’s bleven de mensen vermaken met humoristische opmerkingen en praatjes. Komt u uit Bakel dan moet u de zaal verlaten en meer van die praatjes.

Toen eindelijk iedereen klaar was voor het bingospel werd er eerst nog een kleine quiz gespeeld Want als er iemand bingo had, kon deze alleen de prijs ontvangen als de vragen ook goed waren beantwoord. Zo ging het de hele middag met af en toe wat liedjes van Erica en Irma.

Toen er eindelijk iemand bingo had, maar helaas een nummer fout was moest deze een liedje komen zingen op het podium vanwege de valse bingo.

De hele middag stond bol van pittige humor, liedjes en grapjes. Het publiek vond het prachtig. Na een paar uur waren de prijzen op en werd het publiek bedankt voor de gezellige middag. De heren en dames kregen op het podium een langdurig daverend applaus en toen ging iedereen naar huis of bleef nog wat drinken aan de bar.

Het was een middag die beslist de moeite waard was om te bezoeken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *