Bij het Tienerhuis is na hard werken de nieuwe pannakooi gereed voor gebruik. Om dit te vieren werd een klein toernooi gespeeld. Drie teams van vier man streden om de eer. Het team dat de eerste vijf scores had behaald, was winnaar.

De wedstrijden stonden onder toezicht van enkele vrijwilligers. Er was een knaap die eigenlijk geen zin had in voetballen. Hij ging maar een potje basketballen bij de basket. Dat kan gewoon, bij het Tienerhuis. Fanatiek voetballen in een kleine ruimte is vermoeiend. Het Pannaspel is oorspronkelijk afkomstig uit Suriname en is sinds enkele jaren immens populair in Nederland. Pannavoetbal wordt gespeeld in een pannakooi, waarbij techniek en skills erg belangrijk zijn. De populariteit komt met name door de snelheid en het spektakel in het spel.

Iedereen die mee deed kreeg als aandenken een oranje voetbalfluitje. Dat hebben ze geweten. In een mum van tijd was het een kabaal van jewelste. De sportertjes floten zich suf. Dat was ‘gelukkig’ na een kwartier weer afgelopen want er werd vriendelijk doch dringend gevraagd de fluitjes maar even op te ruimen. Het winnende team kreeg een voetbal. De tieners hadden een avond vol sportief plezier.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *