Tijdens het Jazzfestival op zaterdag en zondag 27 en 28 augustus konden de Helmonders (en de bezoekers van ver daarbuiten) weer volop genieten van jazzmuziek in oude stijl. New Orleans was er niets bij. Diverse jazzbandjes trokken door het centrum en lieten het publiek echt genieten.

De bands die in de Helmondse binnenstad tijdens het jazzfestival te horen waren, waren Pappa Dre, The Juggets en de Sailjazzband en hun muziek swingde de pan uit. Op het plein tegenover de Deftige Aap begonnen er zelfs mensen te dansen. Helaas wilde niet elk danspaar op de foto.  Toen er op een gegeven moment een jamsessie begon waar de bands samen gingen spelen volgde er telkens een oorverdovend applaus als beloning.

De jazzband The Juggets staken wat betreft de show boven alles uit. Zij hadden een  “Umbrella-man”  in de gelederen die malle fratsen uit haalde als hij voor de band vooruit liep. Er waren enkele kinderen die heel verbaasd keken. Die malle man met zijn hoge hoed en zwaaiend met een paraplu. Daarbij waren er nog enkele bandleden die de originele  zwart-witte schoen droeg van de jazz mode.

Twee dagen duurde het jazzfestival in het centrum en je kon merken dat het erg werd gewaardeerd want overal kregen zij applaus en de terrasjesmensen genoten vol op van de jazzklanken uit New Orleans. Dat is een goed teken dus volgend jaar hopen we dat het een nog groter succes wordt.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.