Topdrukte verwacht in Helmond-Centrum dit weekend

Dit is Helmond berichtte afgelopen weekend al over de verkeersinfarcten en parkeerproblemen in het centrum van Helmond. Vanuit de gemeente Helmond kwam daarop als reactie dat het ‘een eenmalige samenloop van omstandigheden was’. Maar dit weekend zou zomaar een ‘tweemalige’ samenloop kunnen ontstaan.

Uit de Dit is Helmond Agenda en onze berichten over diverse evenementen valt al op te maken dat die samenloop dit weekend opnieuw plaatsvindt. Vrijdagavond stond het verkeer al op verschillende plekken vast. Onze lezers zijn dus gewaarschuwd. Zowel zaterdag 22 als zondag 23 juni komen niet alleen Helmonders, maar ook veel bezoekers van buiten onze stad naar het centrum. Door de verwachte topdrukte zijn parkeer- en verkeersproblemen niet uitgesloten. Kom vooral op de fiets of te voet, ondanks de voorspelde regen.

Dit is Helmond weet wat er speelt
Al maanden wordt het Festival voor de Stad aangekondigd op 22 juni. Het Huis voor de Stad is daarnaast ook opengesteld voor iedereen. Maar ook de volgende activiteiten en evenementen zullen voor topdrukte zorgen.

Rondom het Kasteel vindt zowel op zaterdag als zondag het grootste historisch handboogevenement van Nederland plaats; Het 100-jarig jubileum van het Nederlands Kampioenschap Handboogschieten voor het onderdeel ’25 meter met 1 pijl’.

Op 22 juni is er de Silent Bingo op het Havenplein en een 80’s party bij het Muziekcafé. Daarnaast hebben we nog de weekmarkt en zijn de winkels gewoon open. Een eindje verderop, in de wijk Helmond-Oost, is die dag de Herdenking van 60 jaar Molukkers in Helmond.

In Het Speelhuis spelen de leerlingen van het Kunstkwartier op zaterdag en zondag diverse (familie)voorstellingen. Het muziekevent Timeless Grooves is bij #5700 op de Watermolenwal te bezoeken op 21, 22 en 23 juni. Muziekliefhebbers kunnen zondag ook weer naar het Caratconcert in de Warande. Bij het Muziekcafé is het weer (Oranje)bal voor de kinderen. En ook op zondag zijn de winkels in het centrum open.

Circus Renz speelt ten slotte nog voorstellingen tot en met zondag 23 juni.

Lees ook: Verkeerschaos was een ‘samenloop van omstandigheden’

 

[Foto’s: Dave van Hout / T. Manders / H. Ermens / Circus Renz / Carat / #5700] 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Babs Reply

    Vooruit plannen en denken is wel moeilijk hier in Helmond. Jullie weten toch al lang dat deze evenementen eraan komen.
    Echt slecht over nagedacht.
    In deze maanden is er altijd veel te doen in het centrum. Gezellig maar niet handig als er dan ook nog allerlei opbrekingen en verbouwingen tegelijk gepland worden. Heel dom eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *