Twee lintjes voor wijkraadleden

Twee lintjes kwam burgemeester Elly Blanksma op maandag 26 april uitreiken in Mierlo-Hout bij twee wijkraadleden.

 

Eerst bracht zij een bezoek aan Cor van Rijsingen. Cor is al 25 jaar een bekend gezicht in Mierlo-Hout. Daar is hij al 18 jaar actief in de Ondernemersvereniging waarvan 14 jaar als voorzitter. Ook is hij actief in de werkgroep Mierloseweg. In 2003 trad van Rijsingen toe als bestuurslid bij de Houtse Kluppels. Daar organiseert hij onder andere de Show- en Zwetsavonden en ouderenmiddagen; zorgt voor fondsenwerving en de wekelijkse papierinzameling. Ook is hij actief in Wijkraad Mierlo-Hout en neemt deel aan de Klankbordgroep “Kansrijk Mierlo-Hout namens de ondernemersvereniging en de wijkraad. (Foto Joke van Eemeren)

Twee lintjes in Mierlo-Hout

 

Mario Coolen is vooral bekend als fotograaf en oprichter van Railcam.nl. Binnen de Mierlo-Houtse gemeenschap heeft hij veel werk verricht. Hij is sinds midden’90 actief voor wijkraad Mierlo-Hout. Coolen nam in 2011 zitting in bestuur en commissie Groen. Hij is voorzitter van de commissie “Historisch bewustzijn en wijkaankleding” en stond aan de wieg van de oprichting van het wijkweekblad De Loop.

Als oprichter en medeorganisator van het jaarlijkse Wapenfeest Mierlo-Hout zorgt Coolen voor waardering van de vele vrijwilligers en verenigingen in de wijk. Voor Parochie Heilige Damiaan de Veuster zet hij zich in voor restauratie en onderhoud van oorlogsgraven. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van de bevrijdingsvieringen jaarlijks in september met de strijders en familie van toen. Vanaf 2010 is hij fotograaf en mede-uitgever van parochieblad Damiaan.

Coolen onderhoudt ook de contacten als gastdocent met twee basisscholen om het oorlogsverleden en het belang van leven in vrijheid bij de jeugd onder de aandacht te brengen. In 2004 maakte hij plannen voor een herdenkings- cq. oorlogsmonument dat uiteindelijk in 2011 gereed kwam. Verder is hij voorzitter van het Stichtingsbestuur Herdenkingsmonument Mierlo-Hout. Rond het monument zorgt hij vrijwel dagelijks voor onderhoud van de tuin. (Foto Henk van Dijk)

DitisHelmond kwam ook nog even langs om Mario te interviewen. Deze ziet u HIER

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.