Tweede nederlaag voor ondermaats Helmond Sport

Een ondermaats Helmond Sport liep maandagavond tegen de tweede KKD-nederlaag van het seizoen aan. Op Campus De Herdgang was Jong PSV te sterk voor de formatie van Bob Peeters: 2-1. De wedstrijd moest enkele minuten stil worden gelegd vanwege ongeregeldheden buiten de lijnen.

De uitslag doet vermoeden dat de krachtsverschillen tussen Helmond Sport en Jong PSV niet zo groot waren. Maar schijn bedriegt. Want pas in de eindfase van het duel wist Helmond Sport iets van een vuist te maken.

Mutaties

De Belgische trainer van Helmond Sport zag in de warming-up zijn beoogde linksback Bryan van Hove geblesseerd afhaken. Gabriël Çulhacı werd zijn vervanger. De wijziging op de rechtsbackpositie (Mees Kreekels kreeg de voorkeur boven Bram van Vlerken) was wél vooraf gepland. In vergelijking met de afgelopen wedstrijd tegen FC Den Bosch was er nog een mutatie: KV Mechelen-huurling Joseph Amuzu maakte plaats voor Mohamed Mallahi.

Scoringskansen en ongeregeldheden

Na zes minuten had Helmond Sport zijn eerste doelkans kunnen krijgen. Helaas ging Martijn Kaars niet fel genoeg door na een dieptepass van Amin Doudah. De Helmondse spits besloot om het duel met PSV-keeper Niek Schiks niet aan te gaan. Buiten de lijnen waren er blijkbaar wel Eindhovense ‘supporters’ die op een duel uitwaren. De wedstrijd werd zelfs een paar minuten stilgelegd wegens (dreigende) ongeregeldheden.

Korte opleving

Helmond Sport had na de hervatting een korte opleving. De goed spelende Botos zag zijn inzet na een steekpass van Kaars net naast gaan. Ook Arno Van Keilegom (schot geblokt na te lang wachten) en Flor Van den Eynden (kopbal naast na een voorzet van de tegenvallende Mohamed Mallahi) kwamen in scoringspositie. Maar het was de thuisclub die de score opende. Een voorzet van links van Jeremy Antonisse werd door de vrijstaande Tai Abed binnengekopt (39’ ;1-0). Drie minuten later was Jong PSV dicht bij een tweede treffer. Uit een corner schoot de vrijstaande Jason van Duiven tegen de binnenkant van de paal.

Debuut voor Krätschmer

Na de rust keerde de geblesseerde Amin Doudah niet meer terug. De Duitser Pius Krätschmer maakte zodoende zijn debuut, Elmo Lieftink schoof vanuit het centrum van de verdediging door naar het middenveld. Na een kwartier in de tweede helft viel ook Flor Van den Eynden geblesseerd uit. Daardoor kreeg de als rechtsback begonnen Mees Kreekels zijn vertrouwde positie in het centrum terug. De ingevallen Bram van Vlerken werd logischerwijs de nieuwe rechtsback.

Ondermaats

Het Helmondse spel bleef echter ondermaats. Tim van den Heuvel drukte dit in score uit (72’ ;2-0). Lucas Vankerkhoven was niet bij machte om de rush van deze invaller te onderbreken. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Maar met een geplaatste schuiver wist de ingevallen Joseph Amuzu de spanning terug te brengen (85’ ;2-1). In de slotfase zette Helmond Sport voor het eerst deze avond de jeugdige Eindhovenaren met de rug tegen de muur. Maar meer dan een schot voorlangs van Martijn Kaars leverde dit niet op.

Opnieuw nederlaag voor ondermaats Helmond Sport

Joseph Amuzu bracht de hoop bij de Helmonders even terug met een geplaatste schuiver

[Fotografie: Wim van den Broek]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *