Uitslag Scoor een Boek vanuit stadion Helmond Sport

Op 1 februari startte de 2e editie van Scoor een Boek! Ruim 1.300 leerlingen uit groep 5 en 6 van 28 basisscholen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren lazen zoveel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op dinsdag 13 april klinkt het eindsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek! Vanwege de coronamaatregelen kunnen daar dit keer geen leerlingen fysiek bij zijn, maar er is een livestream  georganiseerd vanuit het Stadion van Helmond  Sport, zodat iedereen op school of thuis kan kijken en meedoen.

De afgelopen weken heeft Helmond Sport aanvaller Jordy Thomassen er alles aan gedaan om de leerlingen, hun ouders en broertjes en zusjes te stimuleren zoveel mogelijk boeken te lezen: van videoboodschappen tot online voorlezen. Op dinsdag 13 april van 13.00-14.00 uur is de finale in het stadion van Helmond Sport. Het is dan tijd om de eindscore te onthullen: hoeveel boeken hebben de leerlingen uit 60 klassen gezamenlijk gelezen? In de klas kunnen kinderen kijken en meedoen via een livestream. Presentator Leon van der Zanden praat de bijeenkomst aan elkaar en natuurlijk is Loewy the Cat ook aanwezig.

Leesplezier

1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Om dat probleem te tackelen, besloten de Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport de handen ineen te slaan met het project Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren willen zij het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. Ook Jibb+ en Leef! Asten, Deurne en Someren zijn betrokken bij dit project.

Tijdens Scoor een Boek! is het belang van lezen extra benadrukt. Na het project blijft de Bibliotheek actief op de scholen met andere leesbevorderingsprojecten.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *