De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld. Hier de uitslagen van de wedstrijden van de Helmondse voetbalclubs in een spannend voetbalweekend. 

HVV Helmond pakt het kampioenschap

HVV Helmond moest minimaal een punt pakken tegen BAVOS uit Bakel. Het werden er drie door een 5-1 overwinning. Bij opkomst van de twee elftallen werden geel-zwarte rookpotten ontstoken. De gasten namen een 0-1 voorsprong, maar deze werd door de thuisploeg snel tenietgedaan. De in groten getale opgekomen supporters mochten daarna nog enkele keren juichen en zich met de spelers opmaken voor het kampioenschap. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los.  Met vuurwerk, de kampioensschaal, een grote beker  en champagne kon het feest beginnen. De platte kar was dus niet voor niets uit de schuur gehaald.

In dezelfde klasse versloeg SV Brandevoort met 2-0 Rood-Wit’62 en kan zich daardoor nog plaatsen voor nacompetitievoetbal.

Het reeds gedegradeerde SV De Braak verloor zaterdag in Wageningen bij WAVV met 4-1.

RKSV Mierlo-Hout boekte in 2E Zuid 1 bij kampioen Valkenwaard een 0-3 overwinning en deed goede zaken om aan de nacompetitie deel te gaan nemen.

Spanning was er zondag in 3D waar Stiphout Vooruit helaas niet kon stunten bij Handel en op de Eikenwal met 4-1 verloor.

SV Bruheze uit Brouwhuis deed wat het moest doen, winnen met 2-1  van SV United uit Wansum, maar dat mocht niet baten voor Stiphout Vooruit. Handel werd kampioen.

De voetbalclub van buurgemeente Gemert won in de derde divisie met 3-2 van DEM uit Beverwijk. Ralf Kemper pikte zijn goaltje weer mee. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *