Uitstel opening expositie CD-i in HomeComputerMuseum

Gezien de omstandigheden van oplopende besmettingen en omdat het aantal verkochte kaarten nog laag is vanwege de angst voor het virus, heeft het HomeComputerMuseum besloten om het aangekondigde CD-i evenement uit te stellen tot nader order.

Een stukje ‘vergeten’ geschiedenis: het jaar 1991 staat in de wereld van computers bekend als het jaar dat de term webbrowser voor het eerst werd gebruikt en dat Philips de term interactief voor het grote publiek lanceerde met de Philips Compact Disc-Interactive, afgekort CD-i. Tijd voor een feestje over dit Nederlands erfgoed. In het HomeComputerMuseum zou de volledige collectie van de New International CD-i Association (ICDIA) aanwezig zijn. De opening van deze expositie stond gepland op 3 december.

De organisatie geeft ook vanwege de onduidelijkheid over de voortgang van het virus ook nog geen nieuwe datum voor de opening van de expositie. “We vinden het erg jammer om deze beslissing te moeten nemen, maar uiteindelijk is de volksgezondheid belangrijker en we willen iedereen een veilig gevoel geven tijdens dit evenement, iets wat wij niet kunnen garanderen op 3 december.”

Via deze link is te lezen wat er op het programma stond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *