‘Van kamperen in eigen huis naar luxe nieuwbouw’

Vrijdag kregen de eerste vijf bewoners van de in totaal eenentwintig nieuwbouwwoningen in de Helmondse Annawijk hun sleutel overhandigd. Een duurzaam, sociaal nieuwbouwproject dat is ontworpen voor én door wijkbewoners. De 82-jarige mevrouw Verdonschot-Meeuws kreeg vrijdag, 2 jaar nadat haar oude woning op deze plek werd gesloopt, van woningcorporatie woCom de sleutel van haar energiezuinige seniorenwoning.

Trots is ze, een van de oudste bewoners van de Annawijk dat zij een nieuwe woning krijgt aan de overkant van haar vertrouwde straat. In háár Annawijk. Ruim twee jaar geleden verhuisde ze van Postelstraat 24 naar nummer 7, omdat haar huis werd gesloopt. Een half jaar geleden stond deze ‘tussenwoning’ nog in de steigers, vanwege een grootschalige duurzame renovatie van de bestaande huurwoningen in de Annawijk. ”Dat voelde als kamperen in eigen huis. Overal werd gewerkt. Aan het dak, nieuwe kozijnen, isoleren. Het is een mooie, warme woning geworden hoor, maar voor mij veel te ruim.” Vandaag betrekt ze de nieuwe, energiezuinige nultredenwoning. ”Hier heb ik alles op de begane grond, hoef ik geen trap meer te lopen en is alles nieuw. Wat een luxe en dat in mijn vertrouwde straat.”

 Prachtig resultaat

De Annawijk ondergaat een flinke wijkverbetering, waarin gemeente Helmond, woningcorporatie en bewoners samen optrekken bij de aanpak van woningen en woonomgeving. Op de Postelstraat en Hoogeindsestraat maakten oude woningen plaats voor energiezuinige nieuwbouw. Mevrouw Verdonschot-Meeuws, die elke dag bij de bouw kwam kijken, hoopt “hier nog jaren te blijven wonen.” De gieter, die ze cadeau kreeg, kan ze in 2021 gebruiken als de woningcorporatie een haag voor haar woning plant en het hofje ertegenover aanlegt.

Foto: Mevrouw Verdonschot-Meeuws ontvangt de sleutel van verhuurmakelaar Sandra van Lieshout. Projectleider Arno Verhagen kijkt op afstand toe.

Bron: Wocom 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *