Van popmuziek tot klassiek bij Musique en Plein Public. Dit weekend was het weer een groot muzikaal evenement op het Lambertushof, waar diverse soorten muziek de sfeer verhoogden.

Op de vrijdag begon men met gezellige muziek waarop gedanst kon worden. Een grote dansvloer lag uitgestrekt voor het podium en werd ook goed gebruikt door de fanatieke dansers. De band droeg de indrukwekkende naam Kalishnikovs/Lindypop.

Zaterdag stond weer in het teken van de popmuziek terwijl het zondag een klassiek gebeuren was. En het was te verwachten dat het dankzij het mooie weer erg druk werd. Zaterdag trad onder andere de band Mr. Moto en de Feliciano’s op. Mr. Moto was pure rock en iedereen zat te genieten. Een klein jochie stal de show door mee te dansen en zelfs op het podium met de tamboerijn begon te spelen.

En op de zondag werd er voornamelijk klassiek gespeeld. Er werd af en toe muziek ten gehore gebracht die gespeeld werd door het lokaal talent van het kunstkwartier. Maar daarna kwamen de grote namen aan de beurt. Muziek werd gespeeld op viool, piano, contrabas en enkele sopranen zongen prachtige liederen. Het was ook deze dag erg druk en het terras was over bezet. Het was dus een geslaagd weekend van Musique en Plein Public van het Lambertushof. En waarschijnlijk zal dit zeker volgend jaar nog een keer gehouden worden….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.