Vanaf april duidelijkheid verwacht over tweede coffeeshop

Een jarenlang dossier binnen de gemeente Helmond krijgt in het tweede kwartaal van dit jaar een vervolg. Dan heeft de gemeente nieuwe mogelijke locaties in beeld waar een nieuwe coffeeshop zich zou kunnen gaan vestigen. Eerder onderzoek naar mogelijke locaties in de stad leverde geen geschikte plek op. ‘De hele stad kleurde rood’, aldus burgemeester Blanksma in november.

Een tweede coffeeshop in Helmond? Al jaren staat dit onderwerp op de politieke agenda. Een meerderheid van de raad wil al langer een tweede verkooppunt voor wiet en hasj in de stad. Tot op heden zonder succes, al waren ze zo’n dertien jaar terug dichtbij.

In 2010 had onze stad een korte tijd twee coffeeshops. Echter werd de tweede coffeeshop destijds gesloten na een aanslag met een granaat en bedreigingen aan het adres van toenmalig burgemeester Jacobs. Sindsdien is, net als daarvoor, Bonne Ville in de Wolfstraat het enige verkooppunt voor cannabisproducten in de stad.

Uit onderzoek 2021, in opdracht van de gemeente Helmond, kwam al naar voren dat er binnen de gemeentegrenzen voldoende ruimte is voor één of meer coffeeshops.  Veel gemeenten hanteren een beleid dat er één coffeeshop moet zijn per 15.000-40.000 inwoners.
Een tweede signaal dat er, minimaal, één extra coffeeshop in Helmond bij zou moeten komen. Dit om de handel achter gesloten deuren trachten te stoppen.

Het eerder genoemde onderzoek uit 2021 vermeld ook dat er ingezet moet worden de relatie tussen thuisdealer en klant actief te verstoren. De meeste Helmonders lijken immers hun eigen netwerk te hebben opgebouwd om zich te voorzien in hun behoefte. Juist die Helmonders die nu de ondergrondse handel opzoeken, zouden de nieuwe clientèle moeten worden van de nieuwe wietwinkel(s) en natuurlijk die van Bonne Ville.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *