Veel klachten over bromgeluiden in Brouwhuis

De Wijkraad Brouwhuis riep in februari van dit jaar bewoners op om melding te doen van lage bromgeluiden, die veel mensen in de wijk al langere tijd uit hun slaap houden. Ruim veertig inwoners van de wijk reageerden op die oproep, zo laat de wijkraad weten.

“Het is dus een serieus probleem, dat veel impact heeft op menig bewoner van Brouwhuis”, stelt de wijkraad naar aanleiding van de vele reacties. Volgens de wijkraad zijn verschillende inwoners van de wijk ‘s nachts te voet of op de fiets op pad gegaan om de herkomst van de bromgeluiden te achterhalen. “Een aantal heeft concrete aanwijzingen waar het geluid en het trillen vandaan kan komen”, zegt de wijkraad.

Horendol
De bromgeluiden houden inwoners van de wijk Brouwhuis al geruime tijd bezig. “Een enkeling is er zelfs om verhuisd en velen worden er horendol van”, aldus de wijkraad. De wijkraad heeft inmiddels een inventarisatie gemaakt van alle meldingen en deze half april via de wijkadviseur naar de gemeente Helmond gestuurd. “We blijven het als wijkraad volgen en zullen jullie op de hoogte houden van de vorderingen”, belooft de wijkraad.

Oproep
In februari deed de Wijkraad Brouwhuis een oproep aan inwoners om melding te doen van de bromgeluiden. De wijkraad wil er namelijk alles aan doen om de problemen op te lossen. Maar daarvoor had de wijkraad wel meer concrete gegevens nodig. Waar komt bijvoorbeeld het geluid vandaan, is dat duidelijk? In welke delen van de wijk ervaren mensen geluidsoverlast? Hoe vaak hebben ze daar last van? En op welke momenten gedurende de dag of nacht? Naar aanleiding van de oproep ontving de wijkraad uiteindelijk veertig reacties.

Lees ook: ‘Lage bromgeluiden houden Brouwhuis uit de slaap

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *