Veel saamhorigheid bij wijkfeest De Fonkel

Afgelopen zondag stond het jaarlijkse wijkfeest in en rondom wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat in Helmond op het programma. Hoewel onze wijkreporter Hans Choufoer een druk programma had, toog hij er toch op zijn gloednieuwe tweewieler naartoe om persoonlijk poolshoogte te nemen van de festiviteiten. Wat Hans daarbij vooral opviel was de grote saamhorigheid bij de buurtbewoners.

Fonkel, Weverspark en moskee

Het jaarlijkse wijkfeest kende dit jaar drie onderdelen: een markt, een kinderfeest in het Weverspark en als afsluiter de BBQ bij de moskee. Als wijkreporter was ik uitgenodigd om verslag te doen van dit vrolijke en smakelijke gebeuren. Dus … erop af!

Al direct bij aankomst bij De Fonkel werd ik hartelijk ontvangen door mensen van de organisatie en het bestuur. En kreeg ik felicitaties voor mijn gloednieuwe stalen ros.

Gesprek met een kolonel

Eerst nam ik een kijkje bij de markt. De kramen stonden gezellig opgesteld bij en rondom het wijkhuis. En het weer was goed, dus had iedereen er zin in. Daarna raakte ik al al snel aan de praat, deze keer met een zekere kolonel Jos Gijzen. Jos is dienend kolonel bij de Koninklijke Landmacht, afdeling Commando Materieel & IT. Bovendien is hij momenteel secretaris bij de Stichting Veteranen Helmond.

Disney-legenden

De allerkleinsten kregen bezoek van enkele Disney-legenden. En wat voor legenden! Want wat te denken van Donald Duck, Katrien en Mickey en Minnie Mouse! Natuurlijk wilden deze iconen maar al te graag met iedereen op de foto. Tegelijkertijd genoten de volwassenen met volle teugen van de muzikale kunsten van de band Wood 88. Waarbij wel duidelijk werd dat het optreden een goede zet van de organisatie was geweest.

We Care

Verder stonden er in het Weverspark verschillende springkussens, waarop de jeugd zich kon vermaken. Ofschoon het hier een gezellige boel was, hielden medewerkers van We Care voor alle zekerheid toch maar een oogje in het zeil, zodat de springerige jeugd geen al te gevaarlijke toeren uithaalde. Tegelijk trok ook de rodeostier veel belangstelling.

Trouwens, ik moet mijn complimenten geven aan We Care, want zij deden uitstekend werk. De reden dat ik ze ook plechtig beloofde een keer terug te komen voor een uitgebreide reportage over de organisatie.

Barbecue

Daarna eindigde mijn tocht, op aanraden van de organisatie, bij de moskee. Hier schoven wijkbewoners aan voor een heerlijke BBQ. Van verre kwamen de geuren van heerlijk gebraden vlees je al tegemoet. Op een centrale plek stonden grote roosters opgesteld, waarop het vlees sappig lag te sissen.

Ik werd ‘dringend verzocht’ om even ‘mee te proeven’, en daar kon ik natuurlijk geen ‘nee’ op zeggen. Want het water liep mij in de mond en al gauw had ik een bord vol met vers stokbrood en heerlijk warm vlees op schoot.

Saamhorigheid

Maar het allermooist van deze dag vond ik toch wel de saamhorigheid en vriendelijke warmte waarmee men met elkaar omging. De buurtbewoners werden toch wel écht in de watten gelegd. Aan de mooi gedekte tafels voerden zij menig gezellig gesprek.

Op naar de volgende

Ten slotte kreeg ik nog een uitnodiging om mee te lopen met de rondleiding in de moskee. Maar helaas moest ik dit aanbod vanwege andere verplichtingen (nóg een reportage) vriendelijk afslaan. Al met al was het een zeer geslaagde dag, met heel veel bezoekers. Dus, wat wil je nog meer?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Mijn speciale dank gaat uit naar de medewerkers van de moskee.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *