Verboden om dieren op Hortensia dierenpark te voeren

Het is niet meer toegestaan de dieren op het Hortensia dierenpark te voeren. Enkele weken geleden is dit ook ingegaan op dierenpark de Rippert.

Helaas hebben we moeten constateren dat er veel te vaak ‘afval’ gedumpt werd. Soms uit onwetendheid en met goede bedoelingen, maar vaak hebben we gemerkt dat men zich niets aantrekt van wat de dierverzorgers zeggen en doen.

We hebben het dan over onder andere:

Brood, giftige planten zoals tuingeraniums en klimop, uitgebloeide bossen bloemen, worsten, gebraden kip, botresten, brood, schillen van diverse soorten groente en fruit die niet goed zijn voor dieren, koekjes, kerstkransjes, cornflakes, beschimmeld voedsel, voedsel in plastic, schilmesjes, theelepels, koffiepads, medicijnverpakkingen soms nog met medicijnen, te grote stukken groente waar de dieren in stikken, friet, pizza, macaroni, rijst, chips, pasteitjes enzovoorts enzovoorts.

Helaas bleek ook dat het aanspreken van mensen op hun gedrag, het voeren of dumpen van verkeerd voedsel, ook zorgde voor onprettige situaties voor onze dierverzorgers.

Door alles wat de dierenverzorgers afgelopen weken uit het park hebben moeten halen, het onbegrip naar onze verzorgers en de telefoontjes van bezorgde bezoekers en omwonende, hebben we besloten in samenspraak met Gemeente Helmond en handhaving, dat er ook op het Hortensiapark niet meer gevoerd/gedumpt mag worden.

Wij vinden het jammer voor de bezoekers die het beste voor hadden met de dieren, maar het welzijn van de dieren staat bij ons op 1.

Wij en vooral onze dierverzorgers en dieren hopen op uw begrip. En dat we met zijn allen zorg dragen voor dit mooie park en de dieren die daar leven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *