De officiële opening van de Verhalenspeeltuin moet nog plaats vinden op 11 mei, maar de jeugd van Helmond die de plek al heeft gevonden, maakt er ook al driftig gebruik van. In het park tegenover de bibliotheek is een aantal weken keihard gewerkt aan de nieuwe Verhalenspeeltuin. Een diversiteit aan toestellen, werd er  gemonteerd door gespecialiseerde bedrijven, speciaal aan de kinderen een unieke en mooie plek te gaan bieden. Een Verhalenspeeltuin in hartje Helmond is wel heel bijzonder.

Cheque van 50.000 euro

De gemeente Helmond gaf voor dit bijzondere initiatief in het beginstadium een cheque ter waarde van 50.000 euro aan de initiatiefnemers. Het was een mooi bedrag om van start te gaan met het ontwerp van de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark in ons eigen Helmond.

Educatieve speeltuin

Een speeltuin waar naast spelplezier ook taal, lezen en verhalen centraal komen staan. De jeugd kan er klimmen, klauteren, glijden en spelen en zich helemaal uitleven. De bibliotheek gaat een aanvullend educatief programma verzorgen. De kinderen stonden al klaar om er gebruik van te maken, ondanks dat hij nog niet officieel open is. De ouders kunnen rustig op de diverse banken gaan zitten en de jeugd in de gaten houden.

In het centrum van Helmond

Een plek in het centrum van Helmond om te spelen. Een park dat door de gemeente werd herontwikkeld. Een aangrenzende bibliotheek met aandacht voor taal en literaire aspiraties. Ingrediënten genoeg om kinderen, ouders, opa’s en oma’s een welkome, inspirerende en warme ontmoetingsplek en speelplek te geven in het hartje van de stad. Een veel gehoorde opmerking  van diverse mensen is: “Waarom heeft de gemeente het waterspel dat nu op de Markt wordt aangelegd, ook niet hier in het Burgemeester Geukerspark aangelegd?”  Ook bij de oversteek met het pondje weten de kinderen de voetjes niet droog te houden.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. hennydeleeuwe@gmail.com Reply

  Het ziet er mooi en stoer uit.
  Hier kunnen kinderen heerlijk spelen.
  Hopelijk wordt het niet als bij de Lambertuskerk waar vandalen telkens van alles slopen.

  • coen willemsen Reply

   wat wordt er bij de lambertuskerk dan vernield?

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk, wederom dank voor deze mooie fotorapportage. Gecombineerd met wat er reeds was en wat er nog komt in het Burgemeester Geukerspark, krijgt dit gedeelte van de stad steeds meer allure.

 3. Marleen Klaus Reply

  Wat een gezellig en mooi park wordt het en een fijne plek om te spelen voor de kinderen midden in het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.