Veteraan Ken Robinson overleden

Zijn laatste bezoek aan Helmond was in september 2012. Wederom in het gezelschap van zijn zoon Stuart. Op uitnodiging van de stichting HMMH in Mierlo-Hout onthulde hij toen bij het herdenkingsmonument een paneel met daarop de namen en foto’s van burgerslachtoffers en Engelse militairen. Door de loop der jaren keerde Tpr. Ken Robinson uit de C’Squadron, van het Inns of Court Regiment terug voor het bijwonen van de herdenkingen op de stranden in Normandië, maar ook in Helmond was hij in de septembermaand menigmaal te gast. Robinson had het goed naar zijn zin in onze stad.

Ken Robinson verbleef tijdens de 2e W.O. ook bij Helmondse burgers op een adres in de Oranjebuurt. Deze foto werd gemaakt in de Emmastraat in december 1944.

Ken Robinson verbleef tijdens de 2e W.O. ook bij Helmondse burgers op een adres in de Oranjebuurt. Deze foto werd gemaakt in de Emmastraat in december 1944.

In Helmond trok hij veel op met zijn gids Leo van Aerle, de oorlogsdocumentalist uit Mierlo-Hout die enkele maanden voor zijn bezoek in 2012 kwam te overlijden. Met Leo bezocht Ken op diverse locaties de familieleden of bewoners van adressen waar hij als 19-jarige soldaat samen met andere ‘Tommy’s’ verbleef tijdens de oorlogsdagen.
Een jaar geleden had Robinson een ontmoeting met Prins Harry toen hij als speciale gast werd uitgenodigd voor een ceremonie bij het Engelse National Memorial Arboretum in Staffordshire.
Foto boven: Tijdens de herdenking van 22 september 2012 in Mierlo-Hout, ontving Ken Robinson uit handen van oud-burgemeester Fons Jacobs de erepenning van de gem. Helmond (Foto Jan Dijstelbloem).

Ook dit jaar was Ken Robinson vast beraden om de bevrijdingsherdenkingen in Mierlo-Hout op 22 en in Helmond op 25 september bij te wonen maar moest helaas deze gelegenheid vanwege sterk afnemende gezondheidsreden verstek laten gaan. Ken Robinson zou deze maand 93 jaar zijn geworden.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *