Burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel en wethouder Cathalijne Dortmans, hebben zaterdag vier jeugdlintjes uitgereikt.

Zij deden dit aan jongeren in Helmond die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Iris Reemers (21 jaar) redde afgelopen zomer tijdens de Fiets4daagse, het leven van een vrouw die plotseling onwel werd. Iris aarzelde geen moment en schoot meteen te hulp. Helaas is na haar kordate hulp, de mevrouw na enkele dagen alsnog overleden. Voor deze heldendaad krijgt zij een jeugdlintje.

Resa van Meer (11 jaar) krijgt een jeugdlintje, omdat zij afgelopen jaar het Brabants Kampioenschap voorlezen heeft gewonnen. Daarnaast werd zij ook derde bij de landelijke kampioenschappen. Resa houdt van voorlezen en stimuleert nog meer kinderen om te gaan lezen via haar kinderboekenvlog.

Resa van Meer Jeugdlintje 2022

Soheib Chmoura (12 jaar) krijgt een jeugdlintje, omdat hij zich zo inzet voor het jongerenwerk in Helmond. Zo is hij medeoprichter van We Care Kids en was hij betrokken bij de organisatie van Jongerenfestival ‘De wereld in Helmond’. Soheib helpt graag anderen en vindt het leuk om dingen te organiseren.

Voor haar inzet voor vluchtelingen in onze stad, krijgt Yara van Overbeeke (9 jaar) een jeugdlintje. Zij schreef een brief naar onder andere de burgemeester en de wethouder, om haar beste vriendin Nel in Helmond te laten wonen. Ook zamelde zij geld in met lege flessen voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Foto boven het bericht: Henk van Dijk

Meer: https://ditishelmond.nl/vier-jeugdlintjes-werden-uitgereikt-in-helmond/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *