Vier huldigingen tijdens het pleintjesfeest van Amicitia

Als afsluiting van het muzikale seizoen verzorgde Harmonie Amicitia afgelopen dinsdag een pleintjesfeest. Dat bestond uit een optreden van het opleidingsorkest, gevolgd door een uitvoering van de harmonie zelf. Daarvoor reserveerde men een mooi rustig plekje aan de Zeelenweg in Brouwhuis. Wijkreporter Hans Choufoer was ter plekke, met zijn onafscheidelijke fotocamera.

Amicitia timmert goed aan de weg. Onlangs verzorgde de harmonie een mooi Caratconcert, nu het pleintjesfeest. En in oktober staat een groots optreden in Zuid-Amerikaanse stijl op het programma.

Op de Zeelenweg was het aardig druk. Bezoekers was gevraagd om zelf een stoeltje mee te brengen. Maar veel bezoekers zochten gewoon een lekker plekje op het gras en genoten van de optredens van het opleidingsorkest en de harmonie. Een van de jeugdleden kreeg de eer om de nummers door de microfoon aan te kondigen. Behalve veel ritmische nummers brachten de muzikanten ook enkele bekende filmscores ten gehore, onder andere fragmenten uit Star Wars en Beauty and the Beast.

Geslaagd

Aan het eind van de voorstelling werden drie jeugdleden verrast. Julien Lixon (slagwerk), Eva van Oorschot en Thijs van Nuland (beiden klarinet) waren namelijk geslaagd voor het praktijkexamen en kregen dus het praktijkdiploma B uitgereikt. Twee jeugdleden mochten daarna de dirigentenstaf hanteren, zodat zij alvast ervaring als dirigent op konden doen.

Het publiek genoot zichtbaar. Tenslotte was er nog een speldje voor harmonie-lid Sylke van Horssen. Voorzitter Jurgen Wilms reikte haar het speldje uit vanwege haar vele verdiensten voor Amicitia. Al 12,5 jaar is Sylke actief voor de harmonie, als muzikante en als vrijwilliger. Behalve met een speld op haar uniform verraste men Sylke met een tas vol presentjes.

Als afsluiting van de mooie en gezellige avond konden de leden nog even bijkletsen en genieten van een drankje.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Jurgen Wilms en de leden van Amicitia.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *