Vlag halfstok voor slachtoffers aardbeving Marokko

De Marokkaanse vlag hangt sinds zaterdag halfstok op het kasteel-raadhuis in Helmond; uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de aardbevingsramp in Marokko. Burgemeester Elly Blanksma toont haar medeleven aan de Marokkaanse gemeenschap in Helmond met een persoonlijke boodschap.

Dat doet ze op haar Facebookpagina. ‘Vreselijke beelden uit Marokko dat zwaar getroffen is door een aardbeving. Natuurlijk ook heftig voor stadsgenoten met een Marokkaanse achtergrond. Zeker als je familie en vrienden hebt in dat gebied. Veel sterkte, onze gedachten zijn bij jullie’, zo schrijft de burgemeester.

Duizenden doden en gewonden

Bij de aardbeving vrijdagavond met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter zijn inmiddels ruim tweeduizend doden geteld en minstens zo veel gewonden gevallen. Er wordt gevreesd dat het dodental zal oplopen. De meeste slachtoffers zouden zijn gevallen in een moeilijk te bereiken gebied ten zuiden van Marrakesh. Een stad op ongeveer 320 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Rabat.

Inzameling geld

In de Al Fadjr moskee  en het Islamitisch Centrum Helmond is een geldinzamelingsactie begonnen om noodhulp te bieden aan de slachtoffers in Marokko. Op de Facebookpagina’s van die instellingen staat meer informatie. Vrijdag wordt in de moskee aan de Zuid Koninginnewal het dodengebed verricht voor de omgekomen slachtoffers. Na het gebed wordt er geld ingezameld onder de bezoekers.

Foto gemeente Helmond: De Marokkaanse vlag hangt halfstok op het kasteel-raadhuis in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *