Volksbelang draagt woningen over aan Woonpartners

Woningcorporatie Woonpartners neemt 31 december de woningen van Baroniehof en Heivlinder over van woningbouwvereniging Volksbelang. Alle lopende afspraken en onderhoudswerkzaamheden worden overgenomen door Woonpartners. Bewoners zijn al geïnformeerd over de woningoverdracht.

Volksbelang staat al een tijd onder verscherpt toezicht. Door de verkoop van beide complexen wordt de financiële situatie verbeterd zodat Volksbelang elders in de stad toch noodzakelijke investeringen kan doen.

Verkoop aan Woonpartners

Woonpartners heeft aangegeven de twee woningcomplexen over te willen nemen van Volksbelang. Het past in de strategie van Woonpartners om het woningbezit in Helmond uit te breiden. Verkoop van woningen aan een collega woningcorporatie draagt bij aan het behoud van deze woningen binnen de sociale woningvoorraad van Helmond. Dat is voor beide woningcorporaties een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast heeft Woonpartners al woning in bezit in deze twee wijken.

Begin december hebben bewoners van Volksbelang een brief ontvangen dat met deze verkoop Woonpartners vanaf januari 2022 hun verhuurder wordt. Alle lopende afspraken en onderhoudswerkzaamheden worden vanaf die datum overgenomen door Woonpartners.

Verbinding

Directeur-bestuurder van Woonpartners Bas Sievers: “Woonpartners werkt samen vanuit verbinding. We zijn er trots op dat we elkaar kunnen versterken. Samen komen we verder.’ Zijn collega Paul Terwisscha van Volksbelang vult aan: ‘We zijn tevreden met deze overdracht. Voor ons is een belangrijk uitgangspunt dat we voor de bewoners waarborgen dat het sociale volkshuisvesting is en blijft.”

Volksbelang

Volksbelang is een woningbouwvereniging in Helmond met circa 2.700 woningen. De medewerkers zijn altijd in de buurt, met name in de wijken Centrum-Binnenstad, Helmond-Noord en de Leonardusbuurt.

Woonpartners

Woonpartners is een woningcorporatie in Helmond met ruim 7.500 woningen en actief in zes wijken: Helmond-Noord, Helmond-Oost, Rijpelberg, Brouwhuis en Binnenstad/Centrum. Met ruim 80 collega’s werken ze dagelijks aan het realiseren van een thuis voor hun huurders.

Ondertekenen van overname twee woningcomplexen. Paul Terwisscha (rechts), directeur-bestuurder Volksbelang en Bas Sievers, directeur-bestuurder Woonpartners (links). (Foto: via Woonpartners)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *