Volleyballers Polaris nemen lastige horde : 3-1 overwinning op Jokers

Ondanks het feit dat Polaris – Jokers zonder publiek gespeeld werd was er sprake van een spektakel. 2 ploegen die zeker in de beginfase aan elkaar gewaagd waren, en uiteindelijk een terechte 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Polaris – Jokers : 3-1 (25-23, 26-28, 25-19, 25-16)

Polaris nam in het begin van de eerste set een voorprong van 9-4 maar de gasten uit Maastricht beten van zich af zodat een spannende set volgde. De ploegen bleven bij elkaar in de buurt, maar op 23-23 kwam de beslissing. Na een mooie score besliste Cas Heezemans met zijn service de 1e set: 25-23. In de 2e set namen de heren van Polaris weliswaar een kleine voorsprong maar een beslissend gat slaan lukte niet. Individuele foutjes waren daar de oorzaak van. Ook deze set ging uiteindelijk gelijk op. Een voorsprong van 16-13 leidde naar 20-20 en op 26-26 viel de beslissing. Een aanvallende fout gevolgd door een ongelukkige spelverdelerskeuze zorgde voor een setnederlaag en een 1-1- tussenstand. In de derde set wist Polaris de Maastrichtenaren continu onder druk te houden. Invalbeurten van Tristen Koenen en Martijn Jurrius leidde, samen met het stabiele spel van Cas Heezemans via 10-8 naar 20-15 en daarmee bleven de Helmonders aan de goede kant van de score: 25-19 en een 2-1 voorsprong. In de vierde set leek setwinst aanvankelijk voor het grijpen: naar een 4-0 voorsprong namen de Limburgers het heft in handen: 5-6 en moest Polaris weer vol aan de bak. Na 8-8 voerde de thuisploeg de boventoon en nam het initiatief over: via 12-8 en 17-11 werden Martijn Jurrius en Tristen Koenen ingebracht en daarmee werd de set beslist: 25-16. Met een 3-1 winst staat Polaris op plek 4 en spelen ze volgende week, thuis om 19.00 uur tegen de nr 2 Dordrecht. Trainer coach Hans van Steenis was tevreden. “Na de mindere wedstrijd vorige week hebben we laten zien dat we tot de top 5 behoren en kunnen we volgende week wellicht voor een verrassing zorgen. Jelle Jurrius zal dan weer terug zijn van een blessure en daarmee wordt de basis weer wat breder.”