In het Kasteel was het een wirwar van mensen, dieren en muzikanten. Deze zondag, de 24e april, werden de voordeurdagen georganiseerd. Verschillende instanties en stichtingen waren aanwezig om de bezoekers voor te lichten over hun werk en eventueel enthousiast te maken om ook vrijwilligers werk te doen.

De LEV, de dierenambulance, het IVN, de Zorgboog eigenlijk te veel om op te noemen waren aanwezig. Op het voorplein waren er mensen die een poging waagden om djembé te spelen, de dierenambulance, stichting dierenparken Helmond, stichting Duofietsen, er was van alles te zien. Ook wethouder Harrie van Dijk kwam even kijken en schoof direct aan bij het djembé spelen.

Voor de kinderen was er ook iets te doen. Zij konden blikken gooien en voor de hele sportievelingen werd er een les Zumbadansen gegeven. Binnen waren de zalen ook bezet met voorlichtingstafels van diverse stichtingen en zelfs het Kasteel van Sinterklaas was aanwezig. Aan het eind van de middag werd er een veiling gehouden. De muziek werd verzorgd door het Helmonds Muziek korps. Het was een drukte van belang en door het mooie weer waren er veel bezoekers naar het kasteel gekomen voor het Open Deur Festival.

Deze mooie dag werd onder andere mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen Kasteel Helmond en LEVgroep Helmond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.