Iedereen kent wel de blauwe bus van de bibliotheek die de naam heeft van Blikkie. Deze bus bezoekt regelmatig de speeltuinen waar er dan wordt voorgelezen door twee charmant dames.

Ik bezocht hen bij een bezoek aan speeltuin de Rijpelroets in Rijpelberg en speeltuin Helmond-west en zag hoe enthousiast de kleinere kinderen waren zodra het busje het terrein op komt rijden. Als zij aan komen rijden en geparkeerd hebben helpen de kinderen graag met het uitladen van de knalgele “kabouterkrukjes” en vooral de grote muis Pip. Dan wordt er voorgelezen uit het boek dat de kinderen zelf mogen uitkiezen. En dan is het ook doodstil behalve de geluiden van de kinderen die spelen in de speeltuin. Soms is Blikkie ook te gast in Someren, maar dat het een succes is blijft een feit. Het is een leuke onderbreking van het spelen met de speeltoestellen. En voorlopig blijft Blikkie een graag geziene gast in de speeltuinen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *