Vrijheidsmaaltijd in Wijkhuis De Brem

Een gezamenlijke Vrijheidsmaaltijd? Als het aan veteraan Wilbert Linders en voorzitter Albert van Dam ligt, wordt het een jaarlijks terugkerende traditie in Helmond.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd.  Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd kun je vrijuit met elkaar spreken over vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar men juist op Bevrijdingsdag aandacht aan wil geven. 

Ook voor alle inwoners van Helmond vindt op vrijdag 5 mei van 11.30 tot 13.30 uur een Vrijheidsmaaltijd plaats in de vorm van een gratis brunch. Dat gebeurt in Wijkhuis De Brem aan het Rijpelplein 1.  Je bent vrij om langs te komen en te proosten op de vrijheid. Maar: vol = vol! Er is plek voor 78 gasten, dit als knipoog naar 78 jaar vrijheid.

De Vrijheidsbrunch Helmond is een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei,  LEVgroep, Stichting Veteranen Helmond en Belangengroep Rijpelberg.

“Op 5 mei gebeurde er in Helmond nog niets”, aldus veteraan Wilbert Linders en Albert van Dam, de nieuwe voorzitter van de Stichting Veteranen Helmond. “In 2025 is 5 mei een officiële vrije dag vanuit de CAO voor ambtenaren. Dus ik denk dat de dag van de vrijheid in Helmond best wat meer cachet mag krijgen. Onze burgemeester Elly Blanksma is er in ieder geval erg enthousiast over. We hopen dat het een succes wordt. Zodat we straks in 2025 nog een stuk grootser uit kunnen pakken op 5 mei, als we 80 jaar vrijheid vieren.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.