• warandepark

Het Warandepark is een park dat druk bezocht wordt en waar mensen met kinderen graag komen. De volières, de vijver met z’n diverse soorten een den en ganzen en natuurlijk het grote dierenpark zelf. Vooral de imposante Watoetsirunderen zijn een trekpleister. De stier en zijn vrouwtje zijn daar al jarenlang een indrukwekkende verschijning. Vanaf zaterdag 20 maart wordt de familie uitgebreid.

Het blijkt dat de Watoetsikoe al een tijdje ziek is en pijn lijd. Elke keer krijgt het Warandepark mailtjes van bezorgde bezoekers dat het vrouwtje er zo slecht uit ziet en misschien iets mankeert. En dat klopt. De koe is zo erg vermagerd en verzwakt dat met er aan denkt het arme dier te laten inslapen.

Daarom komt de stichting De Ronde Tafel van Croy 162 in actie. Zij schonken het Warandepark een nieuwe koe. Dit Watoetsirund is afkomstig van Circus Knie en zal haar leventje bij de stier in het park doorbrengen. De koe heeft al een naam gekregen en gaat Warunde 162 heten.  Tijdens de ontvangst en het welkom van de koe waren er Maarten Koolen (Warandepark) en Ben Giesen en Eric de Ruyter van de Ronde Tafel Croy 162 aanwezig en natuurlijk de verzamelde pers.

Ook een dierenarts van Dierenartsencombinatie ZuidOost aanwezig. Deze was gevraagd het dier even na te kijken want er was misschien wel sprake van dat de koe drachtig is. Wat een mooie kans zou dat zijn als er binnenkort ook een kalfje rondhuppelt.

Toen de wagen met de koe aan kwam rijden hoorde je al ver afstand dat het dier er zin in had want het loeide dat het een lieve lust was. De klep werd geopend en de koe keek nieuwsgierig naar buiten en liep gewoon de weide in alsof zij daar al jaren woont. Maar hoe zou de kennismaking zijn met de andere dieren? Dat viel reuze mee.

Na een tijdje afzonderlijk gelopen te hebben begaf de nieuwe koe zich naar de andere twee. Zij snuffelde even aan het zieke vrouwtje en liep toen naar de stier. Maar deze rende meteen weg, alsof hij bang was. Hilariteit alom bij de aanwezigen. Maar gelukkig kwam het uiteindelijk goed en stonden de drie gezellig bij elkaar te grazen. Het blijft een indrukwekkend gezicht: drie imposante dieren met daartussen enkele nieuwsgierige alpaca’s. En de kinderen vonden het prachtig….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *