• Waskracht

Het project Waskracht is inmiddels van start gegaan en de eerste voorstellingen zijn al gespeeld. De voorstelling trekt veel publiek. Het is een productie van, voor en door Helmonders. Het verhaal vertelt de gebeurtenissen over het chaotische leven in een circus maar dan afgespeeld achter de schermen.

Als het publiek eenmaal op de stoelen zit en wacht tot het begint wordt hen vriendelijk verzocht door de stalmeester om met hun stoelen even mee te lopen naar de achterkant van het circus. Hilariteit alom als iedereen met hun stoelen omlopen naar de andere kant. Daar is het een vreselijke warboel van circusmensen die in zichzelf lopen te praten. Zij maken zich druk als hun kleding niet in orde is of dat er spullen kwijt zijn. Iedereen probeert elkaar te helpen maar zijn zelf ook de kluts kwijt.

De directeur ziet het moedeloos aan en vraagt het publiek wat te doen met deze verwarde malloten. Zo loopt de hele voorstelling in de war. Men maakt kennis met de spierbundel die heimwee heeft naar zijn familie in Polen. Er is een artiest die geld verdient met tuinieren (terwijl haar bloeiende handel in wietplantjes verstopt is in haar woonwagen). Ook de clown maakt zijn opwachting, en meer dwaze en verwarde figuren uit het circus. Op een ludieke manier wordt het publiek er bij betrokken, maar alles is overgoten met misverstanden en humor.

Aan het eind van de voorstelling weten de artiesten alle bezoekers mee te sleuren om te gaan dansen zodat de afsluiting een groot dansfestijn wordt. Het zijn voorstellingen waar men goed moet opletten om niets te missen maar zeker overladen is met humor en plezier….

Waskracht

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *