Waterschap AA en Maas beperkt wateroverlast

Vanuit Waterschap AA en Maas een update met de huidige stand van zaken van wateroverlast in Helmond en omgeving.

Het Waterschap AA en Maas zet zich op dit moment volop in om de wateroverlast tot een minimum te beperken. Echter spelen te veel verschillende factoren spelen een rol om alles direct op te lossen. Denk hierbij aan verzadigde grond door hevige regenval en de blijvende toestroom van water uit omliggende landen.

Ondergelopen camping in Bakel

Op 2e kerstdag meldden onze mediacollega’s dat een camping in Bakel was ondergelopen. Ook kwamen meldingen binnen van inwoners over overstroomde waterwegen. Op veel plekken is de schade hersteld of kan deze beperkt worden. Bij Berkendonk blijft de wateroverlast echter een probleem. Sloten zijn buiten hun oevers getreden en de waterafvoer gaat daardoor moeizamer dan normaal.

Gunstige vooruitzichten

Gelukkig meldt Waterschap AA en Maas dat de waterstand van de Maas na vandaag zal zakken. Dit betekent positief nieuws, omdat kanalen zoals de Zuid-Willemsvaart meer water kunnen afvoeren. Helaas geldt dit niet voor andere kanalen in de regio Midden-Nederland, waar smeltwater uit de Alpen en de recente neerslag nog steeds voor uitdagingen zorgt.

Weersvoorspelling

De komende dagen lijken de weersomstandigheden gunstig, met weinig regen tot en met het weekend. Dit geeft Waterschap AA en Maas de gelegenheid om de herstelwerkzaamheden voort te zetten. In het komend weekend wordt nog regen verwacht. Het Waterschap blijft alert en neemt indien nodig maatregelen.

Wat te doen bij wateroverlast?

Bel bij acuut gevaar 112. Wanneer er geen acuut gevaar is, maar de brandweer is nodig, bel dan 0900-0904. Bij waterschade in woningen of bedrijven, onderneem zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kan worden verhaald bij de verzekering. Bij overlast in de openbare ruimte, zoals ondergelopen wegen door een verstopte riolering of losliggende putdeksels, kun je contact opnemen met de instanties vermeld in de tabel hieronder.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *