Na bijna vier jaar mochten kinderen weer genieten van het sporten aan en op het water. De organisatie achter de Watersportdag is uniek: Jibb Plus en de Helmondse Sporthelden met medewerking van de watersportverenigingen. Windsurfing Berkendonk, Jeugd Zeil Vereniging Berkendonk, de Helmvaarders en de Reddingsbrigade/ Watersportvrienden hebben de handen ineengeslagen. Maar dit betekende ook dat deze sportdag op twee verschillende locaties plaatsvonden in Helmond.

De surfvereniging en de zeilvereniging hadden hun activiteiten op Berkendonk en de Reddingsbrigade en de Helmvaarders zaten aan het kanaal. Het was niet zo erg druk bij de waterkanten. De surfvereniging  en de zeilvereniging hadden wel een aantal kinderen die het graag wilden leren maar bij de Reddingsbrigade en de Helmvaarders liep het niet echt storm.

Toch kwamen ook daar enkele kinderen met hun ouders naar het kanaal. Op Berkendonk begonnen de kinderen met het kennismaken met de onderdelen van de surfplank en de zeilboot. Daarna mochten ze onder toezicht van de aanwezige leden van de verenigingen het water op om ervaring op te doen. Van Jibb Plus waren enkele mensen aanwezig net als bij het kanaal. Ook was Joop van Stiphout van de Helmondse Sporthelden aanwezig. Voor alle vier de verenigingen gold hetzelfde: mede door het lekkere weer hadden de deelnemende kinderen het wel enorm naar de zin op het water. Het is zeker de moeite waard om de watersportdag volgend jaar weer te organiseren want spelen en sporten op het water is toch het leukste dat er is?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.