Ongeveer twee jaar geleden werden door enkele jongeren een groepje geformeerd die iets wilden doen met de jeugd uit Helmond van boven de 19 jaar. Zij kregen de naam We Care for Helmond. Dat lukte wonderwel en het werd zo’n groot succes dat zij er een andere groep bij organiseerden voor de jeugd onder de 19 jaar. Deze groep kreeg de naam, u raadt het al, We Care Junior. Zij begon in Helmond (voornamelijk in de binnenstad en Helmond Noord) leuke middagen te organiseren met speelmiddagen. Inmiddels werden zij meer bekend. Iedere wijk in Helmond wilde dat We Care ook bij hun in de wijken activiteiten ging organiseren.  Op vrijdag 17 juni waren zij te gast in speeltuin de Rijpelroets in de Rijpelberg en hadden vanwege het warme weer een watersportdag georganiseerd.

Het leek wel een pretpark in de Rijpelroets want het was er enorm druk. Er waren enkele luchtkussens opgezet en een ervan was meer dan 6 meter hoog. Een buikglijbaan, een voetbalkussen en de grootste bevatte twee glijbanen. Er werden ook enorme tonnen met water gevuld voor de verrassing aan het eind van de middag. De limonadekabouter, de popcornmachine en de suikerspin werden in gereedheid gebracht en de middag kon beginnen. De jeugd hoefde zich zeker niet te vervelen want er was genoeg te doen. Ook de buikglijbaan werd volgepompt met zeepsop en de jeugd namen daar gretig gebruik van.

De vrijwilligers van de Rijpelroets hielden alles wel scherp in de gaten wat de stroom betreft want drie grote kussens gebruiken nogal wat stroom. Alle picknicktafels en de tafels op de terrassen waren volledig bezet temeer omdat er ook nog eens twee kinderverjaardagen werden gevierd. In de snackbar stonden de frituurpannen constant aan want iedereen scheen een enorme trek te hebben ondanks het warme weer. Overal renden de jeugdigen achter elkaar gewapend met waterballonnen en waterpistolen en zelfs de ouders werden niet gespaard en werden soms kletsnat. De mensen van We Care stonden overal bij de speelkussens te helpen en er waren er enkelen die het zo lekker vonden dat zij ook eens over de buikglijbaan wilden glijden.

Een leuke bijkomstigheid was dat er ook een heuse Spiderman het waterpark bezocht en de jeugd vond het prachtig. Zo ging het de hele middag door tot er het sein werd gegeven voor het schuimkanon. Iedereen die er bij kon komen verzamelde zich daar en korte tijd later spoot het schuim door de lucht en was bijna iedereen onherkenbaar door de schuimlaag die op hen neerdaalde. Het was een middag van vermaak op en top. Tot er het sein werd gegeven dat de watersportdag langzamerhand eindigde en de vrijwilligers van de Rijpelroets vonden het best. Er moest tenslotte ook nog eens alles opgeruimd en schoongemaakt worden. Maar het was beslist de moeite waard. Zij hadden nog nooit zo veel (gelukkige) kinderen in de speeltuin gehad.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.