Weerzien met Wil Boessen voor Helmond Sport

Helmond Sport speelt maandagavond op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Voor sommige spelers en staf betekent dat een weerzien met oefenmeester Wil Boessen. 

Goede overwinning

De overwinning op FC Den Bosch was voor het team van Bob Peeters een hele opluchting. “We speelden stukken beter dan in die eerste wedstrijd tegen Roda JC”, aldus de Belgische trainer-coach. “De spelers hebben de signalen goed opgepakt. “Misschien iets beter de kansen moeten benutten, dan maken we het onszelf niet zo moeilijk. Maar de overwinning gaf uiteindelijk een goed gevoel.”

Extra wedstrijd

Dinsdag wonnen de ‘reserves’ met 0-2 in Zeelst bij UNA. In dit duel was er ook speeltijd voor de jongens die in de Keuken Kampioen Divisie tot nu toe weinig aan spelen toekomen. Ook besloot de technische staf om enkele jongens mee te nemen en te laten spelen die normaliter op zaterdag bij de O18 spelen. “Eigenlijk willen we meer van dit soort wedstrijden inplannen”, zegt Bob Peeters voor de camera van Dit is Helmond. “Het is alleen maar goed voor het leerproces. Dus ploegen uit de vierde, derde of tweede divisie of O23-elftallen mogen zich altijd melden bij Helmond Sport.”

Maandag Jong PSV en weerzien

Wat de technische staf van Jong PSV moet verwachten is koffiedik kijken. “De vraag is: wat kan ik opstellen aan materiaal”, zegt oefenmeester Wil Boessen. Voor de trainer van Jong PSV wordt het een weerzien met spelers en staf waar de Limburger enkele jaren geleden bij Helmond Sport nog mee samenwerkte. Door de mindere resultaten die Helmond Sport in 2022 behaalde, moest Boessen wijken voor Sven Swinnen. Die was echter ook geen lang leven beschoren in Helmond, nadat notabene in Eindhoven vorig seizoen met 6-0 werd verloren.

Trakteren

Chocoladebollen waren er eerder deze week voor Arno van Keilegom en Wouter van der Steen. Van Keilegom speelde tegen FC Den Bosch zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Helmond Sport. Hij zag in vier seizoenen veel spelers komen en gaan. “Ik woon nu sinds twee jaar in Helmond en ik heb het er goed naar mijn zin.” Of de Helmondse Belg’ zijn aflopende contract aan het einde van het seizoen gaat verlengen? “Dat zal de tijd uitwijzen. Ik wil er eerst samen met Helmond Sport en de supporters een mooi voetbaljaar van maken, dat is nu het belangrijkst.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *