Welkom in het huis van de Kerstman

Welkom in het huis van de Kerstman. De Goedheiligman is net terug naar Spanje of er kondigt zich alweer een nieuwe kindervriend aan in Helmond: De Kerstman. En hij wil graag met alle mensen uit Helmond en omgeving kennis maken. Dus nodigt hij iedereen uit om een kijkje te nemen in zijn huis, zijn inpakkamer en zelfs in zijn bakkerij en de regiekamer van zijn woongebied.

In de Elzaspassage heeft de Kerstman zijn intrek genomen. Daar kom in het huis van de Kerstman zijn elfjes tegen. Dat zijn er dit jaar aardig wat en als je geluk hebt kom je zelfs zijn twee engeltjes tegen. Iets verderop staat een klein kinderkoor kerstliedjes te zingen. Als je bij de voordeur staat van het huis word je al begroet door de elfjes die je meteen naar zijn kamers begeleiden. Maar dat moet wel stil gebeuren want daar is ook de slaapkamer van de elfjes die af en toe een dutje doen.

De Kerstman ligt te rusten

En in een andere kamer zit de Kerstman natuurlijk te rusten in zijn huiskamer, lekker in een luie stoel terwijl er elfjes bezig zijn met zijn brieven beantwoorden. En er zijn ook elfjes bezig met naaiwerk en de controle of de kleding wel zijn maat is. Eenmaal buiten gekomen word je naar een andere ruimte gestuurd, zijn inpakdomein. Ook daar is het leuk om te kijken. Uit de muur komen de pakjes via een glijbaan naar beneden en worden klaargezet of opnieuw ingepakt. Ook kan je in het huis van de Kerstman een kijkje nemen in de ruimte waar een Elfje de schermbeelden bekijkt. Daar heeft hij contact met de Kerstman die in zijn huis zit.

Door de Elzaspassage lopend kom je dus elfjes en soms de engeltjes tegen die graag met de kinderen op de foto willen. Het is beslist de moeite waard en zo zie je hoe de Kerstman zijn leventje leidt…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *