Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. In het Edah Museum in Helmond vond een samenkomst plaats voor zo’n negentig mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo waren er afgelopen week verschillende activiteiten, waaronder dit evenement, om aandacht te vragen voor het groeiende probleem van alzheimer. Chantal Cox van de LEVgroep en wethouder Marita van Lierop vertellen over het probleem in Helmond.

In Nederland hebben naar schatting 200.000 tot 280.000 mensen dementie, waarvan 70-80% Alzheimer heeft, vermeldt Alzheimer Nederland. Hiervan wonen er 3.652 in Helmond. “Naar verwachting gaat dat aantal de komende jaren flink groeien”, aldus wethouder Marita van Lierop. “Daarom besteden we ook in Helmond de nodige aandacht aan de Wereld Alzheimer Dag.”

Samen aan tafel

Dit jaar was het thema van de Wereld Alzheimer Dag ‘Samen aan tafel’. Dit kwam ook terug bij de activiteit in het Edah Museum, want er was ruimte tijdens de lunch om te praten met casehouders van diverse instellingen. De mantelzorgers en de mensen met dementie konden aan de casehouders vragen stellen over de ziekte van Alzheimer, maar ook over de verzorging en aanpak ervan. Aan het eind van de dag kregen de bezoekers nog een cadeautas mee met brochures met daarin aanvullende informatie over Alzheimer, informatie voor zowel de verzorgers als mantelzorgers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *