Zoals ieder jaar op 4 februari, was het weer Wereldkankerdag. En inloophuis De Cirkel aan de Evertsenstraat te Helmond hield een open dag. Mensen die deze ziekte hebben, hebben gehad of hun liefhebbenden waren welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

Deze dag werd in samenwerking met het KWF en het Ipso georganiseerd. Iedereen was er welkom en op deze dag zou er ook de vrijwilliger van het jaar worden gekozen. Dit werd de Heer Leo Kivits. Hij werd bedankt voor zijn enorme inzet gedurende de jaren. Ook werd het nieuwe logo getoond. Tevens werd de naam ietwat veranderd in “Inloopcentrum De Cirkel”.

In de ochtend vertrok om 10.00 uur een zeskoppig wielrenteam vanuit Eindhoven, om vier Brabantse inloophuizen te bezoeken. De route liep vanuit Eindhoven naar Tilburg om vervolgens via Den Bosch naar Helmond te rijden. De aankomst in Helmond was iets vertraagd vanwege een lekke band. De groep, bestaande uit 5 mannen en een vrouw, kwam uiteindelijk rond half 4 aan in de Cirkel.

Ze werden bij aankomst ontvangen door de Heer Martin van den Bos (voorzitter) en Lisette van Bommel (coördinator), die met de aanwezigen een groot applaus gaf voor deze prestatie. Ook kregen ze na de lange tocht meteen eten en drinken aangeboden.
De sportievelingen kozen enkel voor het drinken en na een klein half uur maakten zij zich weer klaar om de laatste kilometers te rijden naar Eindhoven.

In de tussentijd konden zij een kijkje nemen in de haarstudio boven, waar er pruiken en bijbehorende artikelen werden gecontroleerd die patiënten kunnen dragen. Verder kregen ze een klein presentje en dat was een stok met kaartjes met een wens er op die de kinderen van het kinderatelier De Praatplaat (van de Cirkel) hadden gemaakt.
De stok werd dankbaar aangenomen al moest deze eerst goed ingepakt worden in plastic anders zou het de rit naar Eindhoven niet overleven. Er werd nog even wat foto’s gemaakt door de aanwezige fotografen en de sportfanaten vervolgden hun weg naar hun eindbestemming…

Verslag en foto’s; Hans Choufoer

Met speciale dank aan de vrijwilligers van De Cirkel en Lisette van Bommel.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *