Werkzaamheden afvalophaaldiensten worden niet gewaardeerd

De werkzaamheden van de afvalophaaldiensten worden door sommige inwoners van Helmond niet gewaardeerd. Het moet mij even van het hart. Deze week konden de inwoners van Brouwhuis weer de groene kliko buiten zetten. Ditmaal op de zaterdag want dinsdag was het Koningsdag.  Ook de afvalzakken mochten buiten gezet worden. Gelukkig, we zijn weer even van het afval af.

Maar zo denkt niet iedereen. Af en toe fiets ik wel eens als wijkreporter door de wijk om te zien of Blink alles heeft opgeladen en mee heeft genomen. Maar soms zie ik kliko’s wel eens ongeleegd staan met een gele kaart er op. Dat betekent dan dat er afval in ligt wat er niet in thuishoort. Meestal moeten de eigenaren van deze bak hun afval anders aanbieden. Een enkele keer reed ik langs een bak die aan de bovenkant bewoog. Het bleek een laag maden te zijn. Hoe smerig is dit voor de mensen van de ophaaldiensten? Goed, ze hebben wel handschoenen aan maar dat wil niet zeggen dat wij daar geen rekening mee hoeven houden. Het werk van de afvalophaaldiensten mag wel wat meer gewaardeerd worden.

Soms staan er bij de lading PMD afvalzakken enkele zakken met een verkeerde inhoud. Ook hier komt een kaart of sticker op en dan blijkt dat de zak gewoon blijft liggen. Deze week was dit ook het geval en toen de ophaaldienst al lang weg was, lag de zak er nog. En een week erna lag die er nog. Alleen was de zak nu door een onverlaat midden in het plantsoen gegooid en doordat die er al een paar dagen lag waren er eksters, kraaien en andere grote vogels bezig geweest met het open pikken van de zak. U raadt het al. Het plastic en het piepschuim (want dat zat er in de zak en dat mag niet) lag verspreid door het plantsoen. Nu moeten de medewerkers van de plantsoenendiensten dit weer opruimen. Dan vraag ik me oprecht af: mensen, waar zijn we mee bezig? Het is toch een kleine moeite om even het afval te scheiden en goed te sorteren? Wie vervuilt er nu zijn eigen leefomgeving….onbegrijpelijk!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *