Wethouder Van Dijk opent Kansrijkvleugel in Geseldonk

De nieuwe Kansrijkvleugel in de Geseldonk werd vrijdag officieel geopend door wethouder Harrie van Dijk. Jan Drouen heette de vele genodigden welkom en bedankte iedereen voor de bijdragen. Daarna was er nog een korte toespraak door de wethouder. Samen knipten zij het lint door. De zeventig genodigden konden daarna de nieuwe ruimte bezichtigen en kregen lekkere hapjes en drankjes voorgezet.

Kansrijkvleugel

Jan Drouen: “In de afgelopen periode werd duidelijk hoe belangrijk de ontmoetingen via Kansrijk Mierlo-Hout zijn voor de gemeenschap. De ontbijtochtenden, de maaltijden en de High Tea werden steeds drukker bezocht. Daarom was het een logische stap om te komen tot een aparte Kansrijkvleugel. Zodat er in De Geseldonk nog meer kan worden georganiseerd. Na vele maanden hard werken is deze ruimte nu klaar en in gebruik genomen.”

‘Zorg samen wijk’

“Bij de opening van de gerenoveerde Geseldonk in 2015 werd aangegeven, dat de Geseldonk op de eerste plaats een gemeenschapshuis is”, aldus Drouen. “Een wijkhuis dat van en voor Mierlo-Hout is. En dat een centrale rol zal gaan vervullen in het sociale, culturele en maatschappelijke leven van de wijk. Waar de deuren wijd open staan voor de vele stichtingen, verenigingen en overige groeperingen. Maar ook voor activiteiten, gericht op bepaalde doelgroepen en voor initiatieven, die vallen onder de kop ‘Zorg samen wijk’. Omdat we allemaal gebaat zijn bij een leefbare wijk, die oog heeft voor het welzijn van het individu.”

In de toespraak werden alle betrokken organisaties die de Kansrijkvleugel mogelijk maakten, bedankt. Maar Drouen benadrukte de belangrijke samenwerking met de Geseldonk en de gemeente Helmond. Hij gaf aan te hopen dat deze organisaties ook in de toekomst Kansrijk willen blijven ondersteunen, want dat is hard nodig.

‘Een hele eer’

Wethouder Van Dijk vond het een hele eer om de Kansrijkvleugel te mogen openen. “Kansrijk is vanaf 2017 actief en is een prachtige beweging die niet meer weg te denken is in Mierlo-Hout. Het doel is om een samenwerking te creëren waarin iedereen mee kan doen en voor elkaar klaarstaat en voor elkaar zorgt. Deze doelstelling sluit naadloos aan, bij wat wij graag in Helmond willen: iedereen moet kunnen meedoen, rondkomen en voortuitkomen. Deze beweging ondersteunen we van harte en ik ben dan ook heel blij te zien dat deze beweging ook in andere wijken aan het uitrollen is.”

Kansrijk in heel Helmond

“Ik hoop dat we over een aantal jaar in heel Helmond een Kansrijkbeweging hebben”, vervolgde Van Dijk. “Het tot stand komen van deze Kansrijkvleugel heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar was hartstikke nodig: Kansrijk groeide letterlijk uit zijn jasje. Met name het keukengedeelte van de Geseldonk werd teveel belast met de activiteiten. Nu hebben ze een eigen keuken en kunnen de gasten van Kansrijk Mierlo-Hout terecht voor eten, ontmoeten, dingen uitwisselen en dingen met elkaar doen. Ik wil dan ook iedereen, de bedenkers, de plannen-uitwerkers en al die vrijwilligers die eraan meewerken ontzettend bedanken voor hun inzet en tijd, uit de grond van mijn hart. Ik hoop oprecht dat dit een kleine kroon op jullie werk gaat zijn en het jullie gemakkelijker gaat maken om Kansrijk hier nog dieper te wortelen.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *