WhatsApp-Netwerk voor een veilige woonomgeving

In het begin van dit jaar werd, in samenwerking met de gemeente Helmond, gestart met WhatsApp-Netwerk Brouwhuis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat, door het oprichten van zo’n netwerk, het aantal woninginbraken daalt met ongeveer 40 procent.

Bewoners worden er namelijk alerter door en zijn eerder bereid om zaken te melden bij de politie waardoor de pakkans van de inbrekers vergroot wordt.  Door het verbinden van diverse WhatsApp groepen aan elkaar, ontstaat er een groot wijkbreed WhatsApp netwerk. Voordeel is dat de groepen elkaar bij een verdachte situatie snel op de hoogte kunnen houden, zodat iedereen uit kan kijken naar de mogelijke verdachte.

Via https://www.buurtpreventiehelmond.nl, wat in beheer is van de gemeente, is het mogelijk om automatisch aan te melden voor een WhatsApp-groep in uw eigen omgeving. Hiervoor zijn in maart van dit jaar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten geweest om bewoners van Brouwhuis voor te lichten over het nut en de noodzaak van het WhatsApp netwerk. Door de coronacrisis kon de laatste voorlichting niet doorgaan.

Bewonersbijeenkomst WhatsApp groep

Nu is de mogelijkheid er weer wel om bijeenkomsten te organiseren en dus staat die laatste voorlichtingsavond gepland voor:
Dinsdag 29 september om 19:30 uur in Gemeenschapshuis De Loop, Peeleik 7 in Brouwhuis.

Beheerders gezocht

Om het netwerk goed te laten functioneren is het van belang dat er voldoende beheerders zijn. Voor meer informatie of om aan te melden als beheerder van zo’n groep stuurt u een e-mail naar: whatsapppreventiebrouwhuis@gmail.com

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *